România are flotă modernă. 80 de autoscări de pompieri vin din Germania

Magirus autoscări

România tocmai a primit cele mai moderne autoscări disponibile la ora actuală în domeniul luptei împotriva incendiilor și salvării de vieți omenești. 80 de astfel de echipamente au fost achiziționate de statul român prin intermediul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgență, în baza unui contract în valoare de 40 de milioane de euro, iar 16 au sosit deja în țară. Foto: Magirus.

Vehiculele destinate României au acaparat aproximativ 30% din capacitatea de producție a celui mai mare producător de astfel de echipamente din lume, firma Magirus GmbH, cu sediul în orasul Ulm din Germania. Producătorul german a fost nevoit astfel să refuze alte contracte pentru a putea onora comanda pentru România. Este cea mai mare comandă primită de către firma Magirus în istoria de 150 de ani a companiei și este și cel mai important contract din istoria pompierilor militari de la noi din țară. Marc Diening, CEO Magirus, și Roland Muller, director de vânzări, sunt principalii responsabili, care s-au implicat activ în acest proiect, supraveghind permanent derularea acestui contract si oferind informatii la zi despre  cum decurge producția.

Magirus autoscări

16 dintre cele 80 de autoscări  au intrat deja în procedura de recepție finală a beneficiarului, respectiv I.G.S.U. Restul de 64 dintre ele vor ajunge în țară anul viitor. Este un contract desfășurat pe o perioadă foarte scurtă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență canalizându-și toate eforturile pentru a duce acest proiect la bun sfârșit într-o perioadă de numai doi ani, finalizând astfel contractul cu doi ani mai devreme față de prevederile acordului cadru în baza căruia s-a efectuat achiziția și care avea o durată de 4 ani.

Autoscările cu titulatura lor exactă „autospeciala pentru salvare și lucru la înălțime 42(+/ 3)metri”,  care au sosit deja la București și care vor fi repartizate în toată țara, beneficiază de tehnologia anului 2017, fiind cel mai modern produs al companiei germane, cu sediul la Ulm. Este și cel mai performant echipament din domeniul luptei împotriva incendiilor și salvării de vieți omenești achiziționat vreodată de statul român.

Află totul despre super-mașinăriile aduse în România pe www.floteauto.ro!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top