Romania Driving Experience colaborează cu Politehnica București pentru a spori siguranța rutieră

Romania Driving Experience autoexpert.ro

Romania Driving Experience și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prin Facultatea de Transporturi, anunță startul proiectului Driving Hero – primul și singurul bootcamp de conducere defensivă din România pentru șoferi amatori. Evenimentul va debuta în anul 2024.

 

Parteneriatul dintre Romania Driving Experience și Politehnica București vizează dezvoltarea abilităților la volan pentru generațiile tinere de șoferi auto, având în centru conducerea defensivă ca soluție primordială pentru un viitor cu zero accidente.

 

Potrivit celui mai recent raport OMS, România este în continuare campioana Europei, cu 86 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, versus media UE de 46 decese. Mai mult, suntem țara europeană cu cei mai mulți copii uciși în accidente rutiere.

Citește pe AutoExpert”Cât costă” un accident auto în România? 💡

Conform raportului Road Safety Country Overview, publicat de European Road Safety Observatory, în România costurile sociale ale accidentelor rutiere (per persoană) sunt, de 1.048.000 euro în cazul deceselor, 136.200 euro în cazul răniţilor grav, respectiv 10.400 euro în cazul răniţilor uşor, ceea ce duce la concluzia că în România, costul social anual al accidentelor rutiere este de 3.32 miliarde de euro.

 

O altă analiză publicată pe site-ul Comisiei Europene arată faptul că formarea permanentă a conducătorilor auto în domeniul conducerii defensive, asociată cu sisteme de evaluare şi motivare a conducătorilor auto în cadrul companiilor, a condus la o reducere a numărului de accidente cel puțin 20%, dar şi la alte beneficii colaterale.

 

Driving Hero se adresează șoferilor începători sau cu experiență și presupune un program intensiv de antrenament pe circuit pe baza tehnicilor de conducere defensivă marca BMW Driving Academy și Romania Driving Experience, urmate de probe eliminatorii. Competiția este parte din festivalul auto Driving Hero Race și se va desfășura la Motorpark Adâncata în iunie 2024. Finalistul care va câștiga titlul de Driving Hero va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 5000 Euro.

 

Driving Hero își propune să devină o platformă de lucru cu tinerii șoferi din România, posesori de permis auto și cu pasiune pentru automobile, care pot deveni schimbarea pe care ne-o dorim în lume. Proiectul Driving Hero va debuta cu o preselecție organizată similar cu cele din industria showbiz, în luna aprilie a anului viitor. Evenimentul principal va avea loc în perioada 6-9 iunie pe circuitul Motorpark de lângă București și va îngloba, pe lângă competiție, activități specifice festivalurilor. Pre-înscrierile sunt deschise pe www.drivinghero.ro.

 

Driving Hero este cel mai ambițios proiect al nostru de până acum. Este o obligație de țară să accelerăm pledoaria pentru conducere defensivă, nu doar o necesitate”, declară Silviu Toma, fondator Romania Driving Experience și Driving Hero.

Ne dorim drumuri mult mai sigure și, de aceea, sperăm că atât expertiza noastră, cât și cea a partenerilor noștri de proiect, să reprezinte o fundație care să contribuie decisiv la formarea unei generații de șoferi pentru care gândirea proactivă la volan să devină un stil de viață”, adaugă Silviu.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top