Românii preferă mașini second hand!

Iată că un sondaj realizat de site-ul autovit.ro, relevă un fapt interesant: preferințele românilor se îndreaptă spre mașinile la mâna a doua, în detrimentul celor noi!

Sondajul a implicat peste 500 de persoane, iar 52% dintre participanți au cumpărat deja o mașină de ocazie în ultimii 5 ani. Mai mult, un procent identic din cei intervievați ar opta pentru o mașină second-hand și în următorii 3 ani.

Către ce fel de mașini s-ar orienta românii? Ei bine, 36% dintre cei chestionați ar alege mașini cu prețuri cuprinse între 5000 și 10000 euro, iar 34% ar urca și peste limita de 10000. Un sfert dintre români ar fi dispuși să cheltuiască între 2000 și 5000 de euro, în timp ce numai 4% ar coborî sub 2000 de euro.

Grafic second

Preferințele grupului de respondenți se îndreaptă către mașinile mai noi, cu mai puțini km și cu motoare mai puternice, acestea fiind, în ordine, cele trei criterii urmărite de cumpărători. Nu la fel de importante au fost numărul de locuri, țara de proveniență și volumul portbagajului.

Pentru acuratețea rezultatului, sondajul celor de la Autovit s-a desfășurat în incinta Salonului Auto – Moto 2016, iar marea majoritate a respondenților a fost formată din bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Ce-ar mai fi de spus? Poate că, odată cu introducerea programului Rabla Plus, o parte dintre cei dispuși să plătească sume mari pe mașini second hand se vor reorienta spre hibrizi și electrice noi.

Adaugati comentariu