Rombat: 30 de ani de energie!

Cel mai mare producător de acumulatori auto din România, Rombat SA, împlineşte 30 de ani de activitate. Compania a fost înfiinţată în 1980, ca o secţie de acumulatoare în cadrul unei întreprinderi de stat.

Cifrele din ultimii 30 de ani arată o creştere constantă, iar indicatorii financiari de după Revoluţie demonstrează un ascendent spectaculos. Aceeaşi evoluţie se observă şi în datele privind vânzările. Dacă, în 1990, compania a vândut 234.000 de unităţi, anul trecut numărul acestora a ajuns la 1.960.098, ceea ce reprezintă o creştere de peste 800%. Evoluţia este rezultatul efortului întregii echipe şi a încrederii acordate de acţionari, care au investit 32,4 milioane de USD din 1990 în 2009. 

“După 1990, ROMBAT a început un program de investiţii masiv şi a recurs la tehnologii moderne, unele în premieră pentru România. Progresul tehnic din ultimii 20 de ani este evident în înalta calitate a produselor pe care le oferim astăzi, despre care putem spune că se bazează pe cea mai modernă tehnologie disponibilă. ROMBAT a devenit, dintr-o secţie a unei întreprinderi de stat, o companie modernă şi liderul pieţei de profil din România”, a declarat Ioan Repede, directorul general al Rombat SA. În 2009, ROMBAT deţinea în România o cotă de piaţă de 51 pe segmentul After Market şi 65% pe total (inclusiv Dacia).

Ultimele rezultate disponibile confirmă previziunile privind creşterea vânzărilor Rombat în 2010. Astfel, dacă în primele trei trimestre ale anului trecut Rombat a vândut un total de 1.356.331 de unităţi, anul acesta pragul de 1,4 milioane a fost depăşit. Conform datelor publicate în primele zile ale lunii octombrie 2010, compania a înregistrat vânzări de 1.406.215 acumulatori în precedentele nouă luni ale anului. Creşterea s-a datorat continuării programului de investiţii şi anul acesta: Rombat S.A. a deschis două noi centre regionale, la Brăila şi Bucureşti, pentru a-şi consolida poziţia în teritoriu şi a fi cât mai aproape de clienţi. 

„Estimăm că 2010 va fi un an cu vânzări puternice, care vor creşte peste nivelul din 2009, deşi anul trecut a fost la rândul lui unul bun pentru Rombat. Menţinerea creşterii an de an nu este un obiectiv uşor de atins, într-un moment în care industria auto trece prin clipe dificile, dar investiţiile din această perioadă şi răspunsul clienţilor noştri ne dau încredere în faptul că vom continua să ne dezvoltăm”, a declarat Elena Sava, director de marketing ROMBAT. Nivelul estimat al vânzărilor pentru acest an este de peste
2,1 milioane de unităţi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top