Rowan Atkinson își vinde McLaren-ul F1, conduce un SLS

mr bean | AutoExpert.ro

Probabil că ți-l aduci aminte cel mai bine sub numele de Mr. Bean și-ți vine greu să-l vezi la volanul altei mașini în afara unui MINI mic, vechi și verde prăzuliu. De data asta, realitatea e mult mai tare decât filmul.

Rowan Atkinson, actorul britanic devenit celebru pentru rolul Mr. Bean, este în realitate un colecționar de mașini cu o afinitate evidentă către modelele extrem de rapide. Dacă faptul că acum conduce un Mercedes-Benz SLS AMG nu e un indiciu suficient de puternic, atunci poate că mașina pe care o are la vânzare te va face să vezi lucrurile așa cum sunt: e vorba despre un McLaren F1, modelul care a deținut cândva titlul de cea mai rapidă mașină de stradă.

După ce a dat 860.759 de euro în 1997 pe mașină, acum speră să ia peste 8 milioane pe ea. Prețul n-ar fi atât de exagerat dacă domnul Atkinson n-ar fi făcut ceva giumbușlucuri cu mașina asta în trecut… giumbușliucuri care s-au lăsat cu daună totală. Grație acestui eveniment, el a devenit deținătorul unui alt record nu tocmai de invidiat: a fost beneficiarul celei mai scumpe polițe de despăgubire din Marea Britanie cu o sumă de 1,2 milioane de euro. Totuși, cum nu au existat decât 106 astfel de mașini construite vreodată și cum foarte puțini dintre cei care le-au cumpărat le și vând, există o cerere destul de serioasă în rândul colecționarilor.

Mașina de zi cu zi a lui (nu că ar fi fost McLarenul până acum) este un Mercedes-Benz SLS AMG cu care nu se dă în lături să meargă chiar și la cumpărături, așa cum îi stă bine unui pasionat auto adevărat dispus să sufere un pic pentru plăcerile lui.

Adaugati comentariu