RS4 Avant și două concepte autonome, premierele Audi la Frankfurt

Audi a anunțat lista premierelor pregătite pentru ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie), printre noutățile care vor străluci în lumina reflectoarelor urmând să se afle noul RS4 Avant și două concepte de modele autonome, cu propulsie electrică.

Singura imagine dezvăluită în avanpremiera IAA 2017 este un teaser al unuia dintre conceptele autonome, pe care marca germană a fost ocupată să îl dezvolte în ultimele luni. Audi vorbește despre un SUV Coupe de 4,9 metri, un studiu bazat pe conceptul e-Tron Sportback. Prototipul va avea patru motoare electrice, care împreună livrează peste 500 CP. Conceptul este echipat cu o tehnologie care permite autoturismului să ruleze complet independent, până la viteze de 130 km / h. Cu alte cuvinte, SUV-ul electric Audi va fi înzestrat cu funcții de conducere autonomă de nivel 4.

Dar, asta nu e tot. Audi va lansa, de asemenea, un studiu cu un grad de autonomie și mai mare: nivelul 5. Într-o mașină creditată cu un astfel de nivel de autonomie, șoferul nu trebuie să se mai uite la volan și la pedale, condusul fiind 100% automat. Audi vorbește despre un model de segment D cu patru motoare electrice. Modelul va avea o autonomie cuprinsă între 700 și 800 de kilometri.

Ultimul, însă nu și cel din urmă, pe lista premierelor Audi este noul RS4 Avant. Cel mai sportiv break din gama A4 va fi însoțit de un model surpriză, divizia sportivă Audi anunțând că are pregătit și un nou model cu tracțiune spate. Cel mai probabil, este vorba despre o variantă cu transmisie spate a coupe-ului cu motor central R8. Interpretarea Audi a fratelui italian Lamborghini Huracan, aceasta reprezintă o abatere de la tradiția care a impus tracțiunea integrală Quattro pentru modelele sportive Audi din ultimele decenii.

Adaugati comentariu