S-a deschis circulația pe Transfăgărașan

Începând cu data de 15 iunie, ora 8.00, s-a reluat circulația rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În mod normal, circulația de DN 7C, cunoscut și sub numele de Transfăgărășan se relua pe data de 1 iulie. Anul acesta, drumarii au reușit să curețe drumul de zăpadă cu două săptămâni mai devreme.

S-a deschis circulația pe Transfăgărășan

”CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie”, se arată în comunicatul CNAIR.

Șoseaua montană a fost inaugurată în 1974, iar timp de 40 de ani fost drumul asfaltat care atingea cea mai mare altitudine din România: 2042 metri la tunelul de la Bâlea Lac. Drumul DN 7C Transfăgărăşan are o lungime de 151 de kilometri şi se întinde între comuna Bascov, din judeţul Argeş şi intersecţia cu DN1 între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara.

Foto: CNAIR

Adaugati comentariu