S-a deschis drumul DC21: conexiunea Centura București-Giulești e gata

drum DC21 Centura bucuresti-Chiajna

S-a terminat cu coșmarul ieșirii din București spre autostrada A1 prin Militari. Primăria Chiajna a anunțat că a finalizat podul peste Dâmbovița și drumul DC21 care leagă cartierul Giulești de centura București. DC21: Conexiunea Centura București-Giulești e gata.

În timp ce primarul Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunța încă de acum doi ani pe pagina de Facebook, că pasajul Ciurel este gata în proporție de 90% acesta nu e funcțional nici în ziua de azi. Și chiar când pasajul va fi gata se va termina în mijlocul unui cartier de case și blocuri nou construite.

Finalizarea pasajului în sine oricum nu rezolvă nimic pentru că nu se întrevede nicio soluție pentru conexiunea cu centura Bucureștiului, în acest moment nefiind efectuată nicio lucrare de la centura Bucureștiului spre capătul de vest al pasajului Ciurel.

Iată însă că primăria Chiajna a găsit o soluție mult mai ieftină și mai practică. A fost construit un pod peste Dâmbovița pe drumul comunal DC21 care leagă comuna Chiajna de cartierul Giulești.

centura Bucuresti-Giulesti

Practic, de la Podul Grant, se merge pe Calea Giulești până la capătul liniei de tramvai 11, la sensul giratoriu se continuă în stânga pe Calea Giulești până la intersecția cu strada Răsadniței care se leagă apoi de drumul comunal DC21 complet reamenajat. De aici încolo se merge pe drumul DC21, se traversează podul peste Dîmbovița și se ajunge la stadionul din Chiajna.

drum DC21 Centura bucuresti-Chiajna

Noi estimăm să se salvează la ore de vârf între o oră și oră și jumătate urmarind această rută decât a traversa cartierul Militari până la ieșirea pe autostradă.
Nu putem decât să felicităm Primăria din Chiajna pentru această realizare care descongestionează cartierul Militari.

Astfel, construcția megalomanică de la Lacul Morii își dovedește încă o dată inutilitatea ținând cont atât de prețul enorm cât și de faptul că nu se întrevede pe termen scurt nicio soluție pentru finalizarea ei care înseamnă conexiunea cu centura Bucureștiului.

DC21 Conexiunea Centura București-Giulești

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top