Nou tronson din autostrada Lugoj-Deva, inagurat. VEZI câți km are

Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi va costa 1,2 miliarde de euro

Un nou tronson din Autostrada Lugoj – Deva a fost inagurat în această săptămână de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acesta face parte din lotul 2 al autostrăzii ce leagă Lugoj de Deva și se întinde pe o distanță de 15 km, între localitățile Dumbrava/Traian Vuia și Margina. Circulația rutieră este deschisă pe Autostrada Lugoj – Deva, km 27+620 – km 56+220″, Sectoarele A, B, C și Nodul Rutier Margina.

Segmentul a fost construit de asocierea Salini Impregilo – Societa Edile Construzioni e Lavori, recepția lucrărilor fiind amânată în mod repetat, încă de la finele anului trecut. Joint-venture-ul italian a încheiat un contract în valoare de 562 milioane de lei fără TVA, pentru executarea tronsonului. Fondurile au fost acoperite în proporție de 15% de Guvernul român, restul de 85% provenind din fonduri europene.

Noul tronson inaugurat în această săptămână face parte din Autostrada Sibiu-Orăștie și se adaugă loturilor deja existente. Traficul va fi fluidizat în regiune, autovehiculele care circulă pe ruta Arad – Nădlac putând alege acum traseul mult mai rapid Lugoj – Timișoara – Arad, renunțând la vechiul drum Deva – Arad.

Adaugati comentariu