Dieselgate la final? VW a venit cu o propunere.

Conform publicației germane Die Welt, se pare că grupul Volkswagen a ajuns la un acord cu autoritățile americane în scandalul emisiilor motoarelor TDI. Soluția este o compensare de până la 5000 de dolari pentru fiecare proprietar afectat de Dieselgate.

VW a fost somat să vină cu o propunere viabilă de despăgubire a proprietarilor modelelor afectate până în această după-amiază, la ora locală 17.00. În eventualitatea unui acord de ambele părți, ar putea fi evitat un proces costisitor care ar putea începe în această vară.

Se pare că VW a venit cu propunerea rambursării a maximum 5000 de dolari proprietarilor, propunere care a și fost acceptată. Scandalul ar putea afecta peste 480.000 de mașini dotate cu motoare de 2 litri și peste 85.000 de SUV-uri cu motoare de 3 litri, cifra finală putând crește până la un total de 600.000 unități în Statele Unite.

vw-dieselgate

Totalul despăgubirilor acordate proprietarilor americani ar face o posibilă gaură de până la 3 miliarde de dolari în bugetul germanilor. Și asta fără a cuantifica valoarea cheltuielilor legate de remedierea situației și penalitățile pe care grupul le-ar putea primi de la agenția de mediu din SUA, EPA, care ar putea reprezenta cea mai mare parte din amendă.

Este încă neclar care ar putea fi soluțiile de remediere a mașinilor cu probleme, nefiind încă anunțată oficial o variantă. În orice caz, dacă există mașini dotate cu motoare care nu pot fi aduse la standardele americane în domeniu, acestea vor fi cumpărate de VW în regim buy-back.

Sursa: welt.de

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top