SAB 2015: Noua Kia Sportage, în premieră la Bucureşti

Kia Sportage a ajuns la o nouă generaţie, a patra din cariera SUV-ului coreean. Aşteptat pe piaţa din 2016, noul a fost prezentat deja în premieră publicului din România, pe scena SAB 2015.

Opera centrului european de design european al mărcii, noua Kia Sportage păstrează aproape nealterate proporţiile de succes ale predecesorului său, linii pe care le condimentează cu un plus de agresivitate. Stopurile cu LED-uri se prelungesc departe, până pe aripile din spate, grila Tiger Nose este acum mai mare şi mai lată, iar farurile cu aer felin au fost repoziţionate mai sus, într-o îngemănare neaşteptată cu capota motorului.

Ampatamentul este mai mare, în contrast cu consolele faţă-spate mai scurte, obiectivul declarat al designerilor Kia fiind creşterea semnificativă a spaţiului interior. Layout-ul planşei de bord este şi el complet nou, noua Kia Sportage putându-se lăuda cu o finisare superioară şi un sistem multimedia Infinity de ultimă generaţie cu touchscreen de 7 inch.

noua-kia-sportage (4)

Gama de motorizări va fi şi ea complet renovată, urmând să imite paleta disponibilă în cazul fratelui de concern, noul Hyundai Tucson. Asta înseamnă că viitorii proprietari vor avea de ales între trei versiuni pe benzină şi tot atâtea diesel. La baza gamei vor sta unităţile 1.6 GDI de 132 CP şi 1.7 CRDi de 116 CP, secondate de noul turbo pe benzină al casei coreene, 1.6 T-GDI de 177 CP. Fanii diesel au la dispoziţie şi două versiuni de putere ale motorului 2.0 CRDi, creditate cu 136, respectiv 186 CP. Modelele însufleţite de unitatea 1.6 T-GDI vor putea fi comandate alături de transmisia DCT cu dublu-ambreiaj şi şapte trepte de viteză, dezvoltată in-house.

Preţurile pentru România vor fi comunicate mai aproape de debutul comercial, preconizat pentru prima parte a anului viitor.

Adaugati comentariu