Saloane auto fără auto – Volvo, Opel și Mazda nu vor fi la Paris

Opel, Saloane Auto

Opel este cel mai recent nume pe lista marilor absenți de la Salonul Auto de la Paris, care va avea loc în toamnă. Volvo, Mazda, Nissan, Infiniti, Mitsubishi, Subaru și Ford se regăsesc și ele pe listă.

Șefii PSA sunt ocupați, la ora actuală, cu restructurarea companiei și preferă să investească în această direcție, pentru că – spun ei – saloanele auto nu mai reprezintă acum o prioritate. “Nici nu avem ce produse noi să arătăm”, au explicat absența șefii grupului auto, preocupați de reducerea costurilor și de contracararea pierderilor din ultimii ani.

Opel nu a spus “prezent” nici la Geneva, în luna martie. „Vom merge la saloane auto atunci când vom avea motive de marketing întemeiate”, au anunțat cei de la Opel.

Saloanele auto pierd teren în fața digitalizării industriei de promovare a mașinilor noi. Frankfurt nu s-a bucurat de prezența companiilor Alfa Romeo, DS, Fiat, Jeep, Infiniti, Mitsubishi, Nissan, Peugeot și Volvo.

Audi Salonul Auto de la Detroit

Și Audi se retrage de la Salonul Auto de la Detroit

Și primul eveniment de acest gen al anului, cel de la Detroit, a fost lovit dur de granzii germani. BMW și Mercedes au anunțat încă din iarnă că vor rata Salonul Auto de pe pământ american, iar luna aceasta, Audi a trecut în tabăra lor. Pentru prezentarea produselor, constructorii auto, interesați de propulsii alternative și digitalizare, preferă, în schimb, CES (Consumers Electronic Show), care are loc tot în ianuarie, însă în Las Vegas.

Adaugati comentariu