Salvatore Arcarese, primul în clasamentul juniorilor!

Cea de-a doua etapă a Cupei Renault Clio Spania s-a desfăşurat pe Circuit de Catalunya, lângă Barcelona. Salvatore Arcarese a reuşit o evoluţie pozitivă, încununată de o victorie în clasamentul juniorilor şi un loc 8 în clasamentul general.

Sfârşitul de săptămână a început cu antrenamentele şi sesiunile de calificare pentru cursele propriu-zise. Salvatore Arcarese a reuşit timpi buni şi s-a calificat al şaselea pentru prima cursă şi al optulea pentru cursea a doua.

Programul aglomerat al week-end-ului i-a determinat pe organizatori să programeze cursele sâmbătă seara târziu şi duminică dimineaţa. Dacă în prima întrecere Salvatore Arcarese a fost victima unui incident de cursă şi a fost nevoit să abandoneze, cursa 2 a fost una în care Salvatore a dat adevărata măsură a talentului său. Aflat în lupta pentru o poziţie fruntaşă, pilotul sponorizat de compania Balocco a fost implicat într-un carambol, fiind scos în decor. A urmat o cursă entuziasmantă de recuperare, Salvatore Arcarese reuşind să urce în doar câteva tururi de pe locul 14 până pe poziţia a 8-a.

„A fost o cursă foarte disputată. Toţi piloţii vor să se remarce şi nu se feresc de contact sau de tentative extreme de depăşire. Am încercat să revin pe una dintre poziţiile fruntaşe deşi distanţa faţă de primele locuri era mare şi cursele din Cupa Renault Clio nu sunt lungi. Am depăşit 6 piloţi şi sunt convins că aş fi reuşit un rezultat foarte bun dacă nu aş fi fost angrenat în acele incidente de cursă din debutul manşei. Aşa e însă la curse… astfel de incidente nu pot fi întotdeauna evitate. Merg cu optimism la următoarea etapă, la care sunt convins ca pot reuşi să mă lupt pentru primele poziţii!” a declarat Salvatore.

Poziţia a 8-a din cursa a doua i-a adus lui Salvatore Arcarese şi distincţia de „cel mai bun junior” al cursei, românul confirmând postura de favorit la victoria finală în clasamentul dedicat tinerilor din Cupa Renault Clio Spania.

Următoarea etapa a competiţiei iberice va avea loc în week-end-ul 5-6 mai pe circuitul Motorland Aragon de lângă localitatea Alcaniz.

Adaugati comentariu