Săptămâna noului Audi A4 la MIDOCAR Vitan

În perioada 12-17 martie, la MIDOCAR Vitan se desfășoară săptămâna de test drive dedicată noului Audi A4. Lansat în urmă cu puțin timp în Portugalia, modelul disponibil în 5 variante de gamă atestă “Progresul prin Tehnologie” atins de familia A4.

Ajuns la a opta generatie, modelul A4 si-a mentinut pana astazi pozitia centrala si statutul de favorit in portofoliul brandului. In ultimii 39 de ani, Audi a vandut aproximativ 10 milioane de unitati ale modelului A4 si ale predecesorului sau, Audi  80. Astazi au fost reinsufletite toate variantele modelului de serie – Sedan, Avant, Allroad , S4 si S4 Avant.
Aparitia distinsa si distinctiva incununeaza noul Audi A4. Liniile frontale sunt mai pronuntate, iar capota este mult mai arcuita. Spolierele fata si spate si grila radiatorului au fost, de asemenea, redesenate. Exista o varietate de 15 culori de vopsea, inclusiv 6 tonuri noi. Exteriorul pachetului S Line este disponibil atat pentru Sedan, cat si pentru Avant.
Farurile au acum o margine stilizata cu subtilitate, in timp ce interiorul lor a fost restructurat. Design-ul farurilor se completeaza cu cel al pozitiilor din spate, avand ca optiune LED-urile care i-au facut celebri pe cei de la Audi. La cerere, sunt valabile si luminile adaptive (adaptive light), impreuna cu lumini cu functie de “cornering” dinamic si static: un aspect inconfundabil in timpul zilei si chiar si mai marcant la lasarea intunericului.
Interiorul noului A4 este mai elegant decat orice predecesor. Audi ofera o gama larga de volane, personalizate in functie de conducator – inclusiv un volan sport imbracat in piele. Varietatea materialelor de tapiterie a fost reorganizata si s-a optat pentru piele fina de Napa, in detrimentul pielii Valcona.
La nivel ergonomic, lucrurile au fost lucrate minutios. Sistemul de infotainment si navigatia MMI au fost reduse la doar patru butoane. Grafica 3D, extensia sistemului Bluetooth, hotspot-ul WiFi si motorul de cautare vocala prin Google transforma masina intr-un gadget pe patru roti.
Upgrade-ul lui A4 inseamna si reducerea cu 11% a consumului mixt, in ciuda puterii si a cuplului mai mari dezvoltate de motoarele noii generatii. Modelele Sedan si Avant sunt disponibile cu sase motorizari TDI si patru pe benzina, iar trei variante de motorizare au fost dedicate lui A4 allroad quattro. Toate motoarele au inductie fortata si injectie directa si vin cu sistemul Start-Stop in echiparea standard .
Varianta cea mai economica din familia A4 se regaseste in motorul 2.0 TDI si 136 CP. Cu aceasta motorizare Audi A4 Sedan consuma doar 4.2l/100km, iar emisia de CO2 se rezuma la 112g/km. La fel de economic ramane A4 si in varianta care dezvolta 163 de CP, consumul mixt fiind de doar 4,4 l / 100 km, iar emisiile de CO2 sunt de doar 115 g / 100 km parcursi.In plus, sunt disponibile alte trei variante de putere ale motoarului diesel de 2 litri si patru cilindri –  120 CP, 143 CP si 177 CP.
Gama este completata de doua motorizari V6 TDI pe motoare de 3 litri: cel mai eficient motor in sase cilindri al clasei sale – 3.0 TDI dotat cu 150 kW/204 CP (care nu este insa disponibil pentru modelul allroad quattro), cu un consum de 4.9l/100km; iar a doua varianta – 3.0 TDI, care genereaza 245 CP.
Seria A4 creeaza arta si in ceea ce priveste tehnologia motoarelor pe benzina. Exista un deosebit interes pentru noul motor 1.8 TFSI disponibil pe Sedan si pe Avant. Motorul in patru cilindri prezinta inovatii majore: controlul supapelor, conceptul de manangement al temperaturii, sistemul de injectie, turbosuflanta si integrarea sistemului de evacuare in cilindri.
Motorul 1.8 TFSI de 125kW/170 CP are un consum de 5.6l/km, iar cel de 2.0 TFSI genereaza 155kW/211 CP. In varful familiei TFSI va sta motorul V6 de 3 litri, in varianta supraalimentata de 200kW/272 CP – pentru A4 si 245kW/333 CP – pentru S4.
Un alt avantaj de ultima ora, ce-i asigura lui A4 un statut special in clasa sa, este “Audi Drive Select”. In pachetul de baza, soferul poate schimba caracteristicile acceleratiei, punctelor de schimb ale transmisiei automate, directia prin patru moduri “comfort”, “auto”, “dynamic” si “efficiency”. Daca este dotat cu sistem de navigatie, atunci este disponibil si modul suplimentar “individual”.

Adaugati comentariu