Dezastru la Petrom: Concedieri masive

alimentare cu carburant

Petrom înregistrează scăderi importante ale profitului. Asta nu este de mirare, dat fiind prețul barilului de petrol, care rămâne la cote extrem de scăzute. Și mai grav este că o parte din angajați rămân pe drumuri.

Prețul scăzut al petrolului, care, pe cei mai mulți dintre noi îi face fericiți, are repercusiuni negative asupra celor angrenați în extracția și prelucrarea acestuia. Cel mai recent caz afectează direct angajații români.

Astfel, un articol apărut pe site-ul zf.ro analizează situația companiei Petrom, care nu se dovedește prea fericită. Specialiștii companiei au calculat vânzări de 3,5 miliarde de lei și un profit ned de 288 de milioane de lei. Astfel, rezultatele financiare din primul trimestru suferă o cădere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, fapt care a determinat compania să ia măsuri.

Iar cel mai la îndemână a fost să concedieze. Patru oameni pe zi. Astfel, la sfârșitul primului trimestru al anului, 361 de angajați din totalul de 16.038 rămăseseră pe drumuri. În urma disponibilizărilor, sondele companiei care n-au adus profitul scontat au fost închise, iar producția totală a fost redusă cu 3%.

renault-zoe (6)

Acum, vă propun un exercițiu de imaginație: dacă scăderea prețului petrolului a are efecte atât de ample în rândul companiilor din domeniul extracției și prelucrării combustibililor, ce se va întâmpla în viitorul apropiat, când motoarele cu ardere internă vor fi înlocuite de cele electrice? Să ducem raționamentul și mai departe: ce se va întâmpla cu companiile producătoare de lubrifianți? Dar cu companiile de asigurări, odată cu introducerea sistemelor de rulare autonomă, care vor elimina (teoretic, cel puțin) riscul de accident? Vom asista la schimbări majore în industria auto și în ramurile conexe acesteia. …om trăi și om vedea!

 

Adaugati comentariu