Scandal iscat de Ford în Franţa

Scandal iscat de Ford în Franţa

Ford ar prefera să închidă fabrica din Blanquefort, în apropiere de Bordeaux, în loc să negocieze o preluare de către compania Punch, cu sediul la Strasbourg, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, declarându-se „în total dezacord” cu această opţiune.

„Am avut cu preşedintele Ford, vinerea trecută, o discuţie la telefon şi preşedintele m-a anunţat că între preluarea de către Punch şi închiderea fabricii, opţiunea preferată pentru Ford era închiderea uzinei. Sunt în total dezacord cu această alegere „, a spus Le Maire la Bordeaux, după o întâlnire cu aleşii locali şi reprezentanţii celor aproximativ 850 de angajaţi.

„Dacă ei cred că pot pune cheia sub uşă şi că nici statul, nici autorităţile locale nu vor reacţiona, se înşeală! Vom lupta şi nu vom sta ca să nu facem nimic”, a spus ministrul.

„Poziţia lui Ford este indezirabilă şi incontestabil merită să luptăm”, a adăugat el.

„Nimic nu justifică o închidere”, a subliniat el, subliniind că statul a fost dispus să investească 5 milioane de euro la Blanquefort şi trimis avertismente, în Statele Unite, lui Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei şi consilierul economic al preşedintelui Trump. Citește mai departe.

Adaugati comentariu