Scaunele noului Ford Focus aprobate de medici

Noul Ford Focus este echipat cu scaune despre care doctorii şi specialiştii în terapie fizică spun că ajută la combaterea durerii lombare

Proiectanţii noului Ford Focus au ajuns la concluzia că peste jumătate dintre europeni se confruntă cu dureri ale spatelui iar pentru ocupanţii unui automobil acest lucru poate face din călătorie o experienţă neplăcută.

Pentru a preveni această dure de spate, noul Ford Focus este echipat cu scaunele din faţă ajustabile pe 18 poziţii, primind aprobarea din partea organizaţiei Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), cea care a iniţiat Campania pentru un spate sănătos.

Noul Ford Focus este primul vehicul ce primeşte recunoaşterea AGR-ului, fiind testat de o mulţime de doctori specialişti în domeniu. Filozofia este simplă: scaunul trebuie să se adapteze ocupantului şi nu invers!

„In multe cazuri, o poziţie proastă la volan pune presiune pe coloană şi pe zona lombară. Prin cele 18 poziţii de ajustare, noul Ford Focus permite obţinerea poziţiei optime pentru maxim de confort, în special pe durata călătoriilor mai luni”, a spus Glen Goold, inginerul programului Focus.

In medie, europenii petrec minim o oră pe zi în vehiculul lor. Conform unui sondaj, 75% dintre aceştia se confruntă cu dureri de spate, de gât, din cauza poziţiei greşite la volan. Obosesc mai repede şi nu se mai pot concentra în activitatea zilnică.

Te-ar putea interesa si: Test comparativ: Kia Ceed Sportswagon 1.4 T-GDI 7DCT vs Ford Focus Wagon 1.5 EcoBoost A8

Scaunele de la noul Ford Focus au patru poziţii de reglaj pentru suportul lombar, patru pentru tetieră iar şezutul poate fi extins în zona genunchilor. Au fost testate persoane de ambele sexe, cu înălţimi diferite, de greutăţi diferite şi cu forme diferite. Utilizând simulatorul Robutt, inginerii de la Ford au fost capabili să „parcurgă” 150.000 km, distanţă tradusă printr-o durată de 10 ani, timp în care scaunele s-au zdruncinat, comprimat de peste 7500 de ori.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top