Schimbă Raikkonen Formula 1 cu WRC?

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen are contract cu Ferrari până la finele acestui an, iar italienii nu vor să-l prelungească. Salvarea lui Kimi ar putea veni din WRC.

Ca de fiecare dată, vara bate vântul schimbării prin Formula 1. Iar ultimele informații sunt legate de viitorul lui Kimi Raiikonen. Finlandezul, al cărui contract cu Ferrari expiră la finele acestui an, nu mai este dorit de Scuderia de la Maranello. Iar britanicii de la “Motorsport” susțin că i-au găsit deja și un posibil înlocuitor.

Astfel, Daniel Ricciardo, care nu și-a prelungit încă acordul cu Red Bull, a fost prima opțiune. S-a renunțat însă pentru că echipa deja plătește un salariu mare, lui Vettel, iar Ricciardo are și el pretenții mari. De altfel, se pare că acesta a fost motivul pentru care și Mercedes, care era interesată de “Ricci” a decis să-l păstreze pe Bottas. Și-atunci Ferrari s-a orientat către Charles Leclerc, de la Sauber.

Alegerea pilotului care a câștigat deja titlul în GP3 și Fomula 2 nu este întâmplătoare. Leclerc face parte din Academia de Piloți Ferrari, astfel că, pe lângă talent vine și cu pretenții chiar mai mici decât îi dădea dreptul nivelul său competițional.

Ce se întâmplă cu Raikkonen? Tot “Motorsport” spune că este destul de puțin probabil să găsească o echipă de Formula 1 și nu-i rămâne decât opțiunea de a reveni în WRC, acolo unde a mai concurat în momentul în care a luat pauză în “Marele Circ”, în 2010 și 2011. Și există și o varianta demnă de luat în seamă, Toyota Gazzo Racing, care este oricum o afacere “finlandeză”, Tommi Makinen, managerul acestora, mizând pe conaționali de-ai săi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top