Schimbare legislativă radicală. Chiar și Dacia electrică va primi această dotare.

Dacia electrică Renault City K-ZE

Toate mașinile electrice construite începând cu 1 iulie vor fi dotate cu un sistem care produce zgomot la viteze de până la 19 km/h. Această funcție are ca scop avertizarea pietonilor.

O schimbare legislativă radicală, intrată deja în vigoare de la 1 iulie, îi obligă pe toți constructorii auto din statele membre ale Uniunii Europene să-și doteze mașinile electrice cu dispozitive care produc sunete asemănătoare motoarelor convenționale.

Sistemul va purta denumirea Acoustic Vehicle Alert System (AVAS) și va fi activat automat atunci când mașina electrică se deplasează cu spatele sau când merge cu viteze de până la 19 km/h. Șoferii vor putea dezactiva sistemul, când aceștia consideră că nu le este necesar. Mai multe organizații care se ocupă de siguranță cer ca astfel de funcții să fie active tot timpul, indiferent de viteze.

Dacia Duster salvează un autobuz electric. Imagini incredibile

Decizia are ca scop protejarea pietonilor care nu pot auzi mașinile cu motoare electrice la viteze mici și riscă să fie accidentați.

“Astfel, beneficiile transporturilor cu emisii zero vor fi resimțite de toată lumea”, explică Michael Ellis, ministrul Transporturilor în Marea Britanie.

Începând cu anul 2021, și modelele deja aflate pe piață vor fi echipate, în mod obligatoriu, cu AVAS.

Astfel, atunci când va ajunge pe piață, Dacia electrică, surprinsă deja în teste, purtând o caroserie improvazată de Duster, va primi sistemul de avertizare a pietonilor.

 

Ce știm despre prima Dacia electrică?

  • Ar putea prelua elemente de design de la Renault City K-ZE, mașina construită în China pentru China
  • Va avea un preț accesibil, fiind, cel mai probabil, cel mai accesibil EV de pe piață. Prețul de pornire va fi în jurul sumei de 20.000 de euro.
  • Nu va avea o baterie mare, iar autonomia sa va fi în jurul a 200 de kilometri.
  • Jurnaliștii francezi estimează că mașina va fi prezentată oficial în anul 2021.

Cum ar putea arăta prima Dacia electrică, vezi aici >>>

Adaugati comentariu