Schimbări în conducerea grupului Volkswagen

Volkswagen

Consiliul de supraveghere al grupului Volkswagen a decis schimbarea unor șefi ai mărcilor, precum și noi numiri în consiliul de administrație.

Fricțiunile dintre unii lideri, reverberațiile scandalului Dieselgate și dorința de a găsi soluții pentru provocările următorilor ani în care electrificarea va fi cuvântul de ordine, au forțat liderii Volkswagen AG să modifice structura conducerii atât la nivel de grup cât și la cel al mărcilor.

Cea mai importantă decizie luată de consiliul de supraveghere este, fără doar și poate, menținerea lui Herbert Diess în funcția de CEO al grupului, punând astfel capăt săptămânilor de incertitudine cu privire la viitorul acestuia. Totuși, unele dintre atribuțiile de până acum ale lui Diess au fost acordate altor lideri ai grupului.

Astfel, Ralf Brandstaetter va prelua de la Diess afacerile din China ale grupului german de la 1 august 2022, iar Thomas Schaefer, actualul şef al mărcii Skoda, va deveni CEO al mărcii Volkswagen.

În schimb, Herbert Diess își va adăuga responsabilitatea asupra diviziei de software Cariad, preluând conducerea acesteia de la CEO-ul Audi, Markus Duesmann.

Și, pentru că nu era suficient, cea care avea în subordine vânzările mărcii Audi, Hildegard Wortmann, a fost numită șef peste întreaga divizie de vânzări a grupului. Avocatul Manfred Döss, șef al diviziei juridice din 2016 și cel care s-a luptat în justiție în timpul scandalului Dieselgate, va prelua pe 1 februarie 2022 departamentul de Integritate și Afaceri Juridice al grupului de la Hiltrud Werner.

De asemenea, Hauke ​​Stars, fost director de informații al Deutsche Börse, va fi noul director de IT al producătorului auto.

În acest context, președintele consiliului de supraveghere, Hans Dieter Poetsch a menționat că au fost luate „decizii importante” și au fost găsite „răspunsuri bune pentru a face Volkswagen potrivit pentru viitor”.

De asemenea, Herbert Diess a recunoscut discuțiile dificile din ultima perioadă făcând referire la un „proces intens” în perioada premergătoare anunțului cu privire la reorganizarea funcțiilor. Oficialul a ținut să menționeze că nu și-a pierdut niciodată dorința de a conduce Volkswagen AG pentru că acest job este „foarte aproape de inima mea”.

Managementul și stilul de comunicare de până acum ale lui Diess au înfuriat sindicatele celui mai mare producător auto european determinând săptămâni de negocieri asupra viitorului său la Volkswagen AG. Totuși, după noile schimbări de la conducerea grupului, șefa sindicatelor, Daniela Cavallo, s-a declarat mulțumită de rezultat. „Nu am niciun interes să avem conflicte în public. Concluziile acestei runde de planificare sunt clare: avem un plan solid și robust de care putem fi mândri cu toții, a declarat Cavallo.

– Volkswagen ar putea construi o nouă uzină la Wolfsburg
– Volkswagen Taigo: informații și fotografii oficiale

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top