Schimbări la vârf – Fost șef la BMW, acum CEO la Volkswagen

Herbert Diess Volkswagen

Herbert Diess este noul CEO Volkswagen, a decis Consiliul de Supraveghere al grupului german. Diess îi ia locul lui Matthias Muller, care renunță la funcție, o decizie cu efect imediat.

În vârstă de 64 de ani, Matthias Muller a fost numit CEO în anul 2015, atunci când predecesorul său, Martin Winterkorn, a fost unul dintre numele sacrificate în scandalul manipulării emisiilor.

La întâlnirea care a avut loc joi, au fost stabilite și trei noi subdiviziuni: Volum, Premium și Super Premium, în cadrul grupului care include brand-urile Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley și Skoda. În urma reorganizării, Herbert Diess va fi responsabil de partea de cercetare și dezvoltare, dar și de divizia “Vehicle IT”, considerate extrem de importantă. Departamentul de Vânzări va fi condus de Rupert Stadler, în timp ce producția va fi supervizată de Oliver Blume, actual președinte la Porsche. Frank Witter va conduce „Company IT”.

Consiliul de Supraveghere a decis că o atenție sporită i se va acorda Chinei, cea mai importantă piață pentru Grup. De resurse în plus va beneficia de acum și divizia Truck & Bus.

Herbert Diess Volkswagen

Volkswagen speră că noul sistem de management va fluidiza activitățile și mai ales procesele de decizie.

“Scopul Grupului Volkswagen este de a alinia compania și brand-urile sale cu nevoile viitoare, de a menține poziția printre liderii industriei auto internaționale cu inovații și profitabilitate și de a contura mobilitatea personală a viitorului cu forța brand-urilor Grupului”, spune Președintele Comisiei de Supraveghere de la Volkswagen, Hans Dieter Potsch. “Herbert Diess este managerul potrivit pentru a face toate acestea. A demonstrat ce efect impresionant pot avea reacția rapidă și rigoarea pe care le poate implementa în procesele de transformare radical. Această realizare îl face omul potrivit pentru implementarea programului Strategy 2025 în anii decisivi care urmează.”

Diess a ajuns la Volkswagen la mijlocul anului 2015, după ce a deținut o funcție de conducere la BMW, dar înainte de izbucnirea Dieselgate.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top