Se întâmplă în SUA – Noile modele Audi pot interacționa cu semafoarele

Modele Audi semafoare SUA

Sistemul Traffic Light Information (TLI) cu care sunt echipate modelele Audi funcționează acum în 10 orașe din Statele Unite ale Americii. Proprietarii mașinilor fabricate în 2017 și 2018 pot folosi TLI.

Pe listă se regăsesc Kansas City din Kansas, Phoenix din Arizona, Las Vegas din Nevada, Washington D.C., Dallas și Houston din Texas, Palo Alto și Arcadia din California, Portland din Oregon, Denver din Colorado.

Sistemul funcționează în numai puțin de 2.250 de intersecții de pe teritoriul Statelor Unite.

modele Audi TLI

TLI a fost lansat în Las Vegas în urmă cu un an, după ce a fost testat în metropola din Nevada începând cu 2016. Sistemul utilizează informații primite în timp real de la semafor prin intermediul conexiunii 4G LTE și transmise serverelor Audi. Această informație îi pune la curent pe șoferi, prin intermediul unui mesaj  redat în bord, în privința momentuuil în care culoarea semaforului se schimbă. Un cronometru care numără secundele apare pe ecranul digital sau pe head-up display, dacă mașina este echipată cu acesta din urmă.

Audi A8: Sistemele de conducere autonomă testate în trafic

Audi vrea să anihileze astfel o parte din motivele care provoacă anxietate în trafic. Așteptarea schimbării culorii la semafor reprezintă unul dintre motive, susțin specialiștii.

Pe viitor, sistemul TLI și conexiunea 4G LTE ar putea fi sincronizate cu funcția start/stop a mașinii, dar și cu sistemul de navigație, anticipând astfel când trebuie să plece de pe loc și în ce direcție să o ia. Tehnologia ar putea genera reducerea vitezei atunci când mașina se apropie de un semafor care este pe punctul de a trece de la verde la roșu.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top