Se intensifică pregătirile pentru Danube Delta Rally 2015

Danube Delta Rally 2015 AEx

S-au deschis înscrierile oficiale pentru cea de-a XVI-a ediţie a Danube Delta Rally, care are loc anul acesta în perioada 4-6 iunie, la Tulcea, termenul limită pentru înscrieri fiind 20 Mai 2015.

Danube Delta Rally merita să revină pe scena europeană a motorsportului. Ediția din 2014 a fost un examen care a confirmat faptul că etapa tulceană poate și merită să reprezinte România pe harta europeană a motorsportului. Prin urmare, în acest an, Danube Delta Rally va juca un dublu rol: etapa a V-a în cadrul FIA European Rally Trophy 2015 şi etapa a III-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Pentru alinierea la standardele europene, traseul a fost modificat şi extins, Danube Delta Rally cuprinde astfel 11 Probe Speciale din care 6 distincte, desfășurate pe o lungime de 140,16 km.

Primele recunoaşteri pe traseul Danube Delta Rally vor avea loc în perioada 3-4 iunie 2015, antrenamentele oficiale (shakedown) fiind programate în dimineaţa zilei de 5 Iunie 2015. Parcul de Service şi Parcul Închis vor fi poziţionate, și anul acesta, pe  Faleza Tulcea .

Danube Delta Rally este un eveniment care și-a câștigat locul pe harta automobilismului sportiv românesc în doar doi ani de la relansare. Standardele asumate de orgnizatorii etapei tulcene, calitatea probelor și dificultatea acestora au făcut din Danube Delta Rally o prezență confirmată în calendarul FIA European Rally Trophy 2015. Nu este doar un eveniment sportiv, este unul care dorește să promoveze potențialul Dobrogei turistice, și în special pe cel al Deltei Dunării. Ca și până acum, raliul se anunţă unul plin de surprize pentru participanţii şi spectatorii care vor descoperi atmosfera Danube Delta Rally în cadrul unor evenimente conexe ce urmează a fi communicate.

Danube Delta Rally 2015 AEx (02)

Mihai Tănase – Organizator Danube Delta Rally: ”Anul 2014 a fost un an foarte greu pentru noi din multe puncte de vedere, dar în special din perspectiva alinierii regulamentelor naționale la stardardele europene impuse de către Federația Internaționala a Automobilului (FIA) şi credem că în mare parte suntem pregătiţi să facem faţă acestei noi provocări. Suntem convinşi că toate eforturile echipei şi ale partenerilor noştri vor fi răsplătite la începutul lunii iunie, când ne așteptăm la un spectacol automobilistic demn de eforturile generale depuse de la reactivarea Raliului Deltei in 2013 până acum. Din nou, atât Consiliul Judetean Tulcea, prin Domnul Preşedinte Horia Teodorescu, cât şi Primaria Tulcea, prin Domnul Primar Constantin Hogea, s-au alăturat acestui proiect de suflet, iar eu personal ţin să le mulţumesc şi pe această cale.”

Danube Delta Rally 2015 AEx

Danube Delta Rally a revenit pe scena motorsportului românesc în 2013, după o pauză de 20 de ani şi s-a aflat încă de la început pe primele poziţii în cadrul etapelor din Campionatului National de Raliuri Dunlop.

Raliul este organizat de Clubul Nautic Motorsport sub egida Federației Internaționale a Automobilului si a Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea si Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret si a Primăriei Jurilovca, dar şi cu  sprijinul partenerilor tradiţionali: Hyundai România, Maritimo Shopping Centre – Constanta, Nautic Experts, Vard Ficantieri Tulcea, Zip Escort, Vinuri de Macin, JT Grup, Constantin Nautics, Evo GPS, Sail Adventures, Pescăria lui Matei, Marina Eforie, Sabin Shipping & Industries și bineînteles Digi 24 Constanța.

Informaţii detaliate pentru concurenți și spectatori, despre traseu, program şi reguli de securitate se găsesc pe noul  site  www.danubedeltarally.ro, lansat într-o nouă formă grafică odată cu deschiderea înscrierilor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top