Se oprește producția lui Mercedes S-Class Coupe și Cabrio?

Mercedes-S-Class-coupe

Se pare că zvonurile privind oprirea producției lui Mercedes S-Class Coupe și Cabrio prind tot mai mult contur.

Generația actuală a lui Mercedes S-Class (W222) a avut mai multe versiuni decât oricând. Pe lângă limuzina cu ampatament scurt și lung și coupe au apărut și cabrio și versiunile Maybach.

De câteva luni circulă zvonurile că noul șef de la Mercedes-Benz Ola Kallenius vrea să oprească producția lui S-Class Coupe (C217) și Cabrio (A217) fără a dezvolta un succesor, resursele urmând să se îndrepte spre modelul de lux electric Mercedes-Benz EQS.

Despre acest lucru am scris și noi când am prezentat planurile cu viitorul Mercedes-Benz SL.

Se pare că acum zvonurile prind contur și clienții vor putea comanda ambele modele până în mai după care vor fi disponibile doar modele de stoc iar producția se va încheia în august în perioada vacanței de vară. ca și acum câteva luni, nu există nicio confirmare oficială a caestor zvonuri.

Încă din februarie 2020 Mercedes-Benz anunțase că va renunța la toate modelele care nu au cifre de vânzări suficiente. Astfel, s-a renunțat la pick-upul Mercedes X-Class iar următoarele pe listă sunt S-Class Coupe și Cabrio.

În sprijinul afirmației că S-Class Coupe și Cabrio nu vor avea succesor vine și argumentul că nu au fost surprinse niciun fel de fotografii spion cu viitoarele generații. pe de altă parte însă, există numeroase fotografii spion cu viitoarea generație Mercedes S-Class limuzină nume de cod W223.

Mercedes S-Class Coupe și Cabrio se produc pe aceeași linie de fabricație cu limzuina S-Class la uzina din Sindelfingen dar în viitor aici se va produce și modelul de lux electric Mercedes EQS, concurent cu Tesla Model S și Mercedes-Benz are nevoie de capacități de producție libere.

Adaugati comentariu