Se pare că BMW a dat undă verde pentru crossover-ul X2

BMW X2 - zvonuri - AEx

Potrivit jurnaliştilor britanici de la Autocar, din Bavaria s-a dat undă verde pentru BMW X2, un crossover cu aer de coupe, care ar urma să concureze cu mult apreciatul Range Rover Evoque.

Potrivit britanicilor, noul BMW X2 ar urma să adopte liniile de design ale modelelor BMW X4 şi BMW X6, cu un spate plonjat, asemenea unui coupe veritabil, şi va fi construit într-o versiune de caroserie cu cinci portiere. Lansarea modelului ar urma să aibă loc în 2017 dar, prototipuri ale sale ar putea fi zărite în teste deja în câteva săptămâni. informaţia este creditată ca venind pe surse, de la ingineri care s-au ocupat de acest proiect. În momentul în care s-a solicitat o poziţie oficială din partea BMW (de către cei de la Automotive News Europe), un purtător de cuvânt al companiei a refuzat orice comentariu pe acest subiect.

BMW X2 - zvonuri - AEx

 

BMW X2 ar urma să se construiască pe platforma UKL 1, cea dezvoltată pentru automobilele cu punte motoare faţă, folosită în prezent de BMW Seria 2 Active Tourer şi de către fratele mai mare, Gran Tourer, şi care urmează să fie implementată şi pe viitoarea generaţie BMW X1. Ofensiva BMW se desfăşoară susţinut, pentru a acoperi cât mai bine toate segmentele de piaţă şi pentru a oferi alternative tuturor modelelor pe care le au deja în gamă sau pe care le vor lansa în curând Audi şi Mercedes-Benz.

Miza este una singură: postura de cel mai bine vândut producător premium. Tot din sursele britanicilor aflăm că noul BMW X2 ar urma să fie prezentat sub forma unui concept în 2016, în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

 

 

Adaugati comentariu