Seat Ateca: Primul SUV iberic sosește la Geneva

Seat Ateca este primul SUV din istoria Seat. Lansarea oficială va avea loc peste mai puțin de o lună, la Salonul Auto de la Geneva.

Noul SUV Seat va fi poziționat deasupra actualului model compact Leon, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât și al gamei de prețuri, urmând să fie creat pe platforma modulară MQB a grupului VAG.

Modelul de serie va avea 4,36 metri, cu 34 cm mai puțin decât corespondentul de la Skoda. Gama de motorizări va acoperi un spectru de putere cuprins între 115 și 190 CP, Seat Ateca urmând să fie disponibil cu transmisii manuale sau automate cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Brandul iberic simte lipsa unui SUV, fără de care șansele de a reveni pe profit rămân reduse în viitorul apropiat. De altfel, Seat este ultima marcă aflată sub tutela Volkswagen Group rămasă fără un SUV în gamă. Vânzările de crossovere și SUV-uri au depășit orice așteptări în ultimii ani, inclusiv pe piața din Europa, acolo unde Seat livrează majoritatea mașinilor din porfotofoliul său.

Nominalizarea uzinei Skoda de la Kvasiny ca principal sit de producție va reduce la minimum cheltuielile și va crește marja de profit a modelului, mai ales în comparație cu actualele costuri generate de fabrica Seat de la Martorell, Spania.

Fototheautomobilist.fr

Adaugati comentariu