Seat Arona: Noul SUV de clasă mică vine în 2017

Seat Arona este numele primului SUV de clasă mică din portofoliul brandului iberic. Fratele mai mic al lui Ateca va fi construit pornind de la platforma modulară MQB și va fi lansat în 2017.

Prima schiță oficială dezvăluie un SUV de oraș desenat în ton cu limbajul recent de design Seat, folosit deja cu succes de Leon sau Ateca: muchii, unghiuri drepte și console față/spate scurte. Linia geamurilor laterale urcă abrupt spre spate, idee de asemenea preluată de la Ateca.

Tehnic, noul Seat Arona va fi bazat pe platforma MQB a grupului Volkswagen, ceea ce se traduce prin tracțiune față sau integrală (Haldex), motoare cu trei și patru cilindri turbo și cutii de viteze manuale și automate DSG cu dublu ambreiaj cu șase sau chiar șapte trepte.

Arona este al doilea model Seat care va folosi numele unui oraș spaniol. Ateca este titulatura unei localități din provincia Zaragoza, iar Arona este un orașel din sudul insulelor Tenerife.

Seat Arona va fi produs în Spania, la Martorell, alături de Audi A1 și de fratele premium Audi Q2. Tot aici, VW ar putea asambla și viitorul Polo SUV, așteptat tot în 2017.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top