Seat Arona: Noul SUV de oraș, confirmat pentru 2017

Seat Arona, fratele mai mic al lui Ateca și primul SUV de clasă mică din portofoliul brandului iberic, va fi lansat în toamna lui 2017, la Salonul de la Frankfurt. Debutul comercial va avea loc în decembrie.

Tehnic, noul Seat Arona va fi bazat pe platforma MQB a grupului Volkswagen, ceea ce se traduce prin tracțiune față sau integrală (Haldex), motoare cu trei și patru cilindri turbo și cutii de viteze manuale și automate DSG cu dublu ambreiaj cu șase sau chiar șapte trepte.

Arona este al doilea model Seat care va folosi numele unui oraș spaniol. Ateca este titulatura unei localități din provincia Zaragoza, iar Arona este un orașel din sudul insulelor Tenerife.

Prima schiță oficială dezvăluie un SUV de oraș desenat în ton cu limbajul recent de design Seat, folosit deja cu succes de Leon sau Ateca: muchii, unghiuri drepte și console față/spate scurte. Linia geamurilor laterale urcă abrupt spre spate, idee de asemenea preluată de la Ateca.

Seat Arona va fi produs în Spania, la Martorell, alături de Audi A1 și de fratele premium Audi Q2. Tot aici, VW ar putea asambla și viitorul Polo SUV, așteptat tot în 2017.

Adaugati comentariu