Seat Ateca Cupra va dezvolta 300 de cai

Jurnaliștii de la autoexpress deconspiră planurile Seat. În viitorul apropiat, SUV-ul Ateca va primi o versiune de top, numită Cupra.

Deși nu este încă disponibil la vânzare, fratele spaniol al lui Tiguan își flexează mușchii: el va primi o versiune super-sportivă, de 300 CP. Și asta mai curând decât credeți: foarte probabil chiar în octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Pentru a se ridica și vizual la nivelul performanțelor dinamice, designerii i-au pregătit un kit nou, tipic modelelor de top ale companiei spaniole. Astfel, barele de protecție vor fi redesenate într-un mod mai agresiv, iar pragurile vor primi ornamente care să confere ”stabilitate vizuală” mașinii.

seat-ateca-0-830x467

Și garda la sol va fi micșorată, prentru a contracara mai bine ruliul în virajele abordate la limită.Grila radiatorului și luminile cu tehnologie LED, ca și jantele supradimensionate vor completa o imagine mult mai sportivă decât ale versionilor deja prezentate.

Sub capotă își va itra în drepturi binecunoscutul motor de 2 litri turbo, cu 4 cilindri, de pe Leon Cupra, a cărui putere maximă va fi urcată la 300 de cai. Este posibil să-l întâlnim în aceeași versiune de putere și pe viitoarea generație de Leon Cupra. Dacă predicțiile ziariștilor de la autoexpress se vor adeveri, ne putem aștepta la un sprint 0-100 km/h de numai 5 secunde, viitorul top-model urmând să rămână fidel tracțiunii integrale.

Să se pregătească spaniolii pentru viitorul Alfa Romeo Stelvio? Acesta se pare că va dezvolta maximum 280 CP dintr-o cilindree de 2 litri, dar nu este exclusă nici o viitoare variantă super-sportivă. Vom vedea ce ne rezervă viitorul!

seat-ateca-4

Adaugati comentariu