SEAT Born, mașina electrică a mărcii, apare în 2020

SEAT Born

SEAT va lansa un model electric în anul 2020, scrie publicația spaniolă Motor. Aceasta va avea o dimensiune asemănătoare cu Leon și este dezvoltată pe platforma Volkswagen MEB. În prezent, unul dintre numele care sunt luate în considerare pentru acest nou model este SEAT Born, un nume pe care marca spaniolă l-a înregistrat în urmă cu numai câteva luni.

SEAT Born

Jurnaliștii spanioli susțin că SEAT a renunțat la lansarea modelului e-Mii, care a fost testat deja testat, pariul mărcii în domeniul mobilității electrice urmând să fie acest proiect conceput și dezvoltat in-house a cărei versiune de serie ar trebui să apară peste doi ani. Fără îndoială, de un mare ajutor este faptul că ibericii pot folosi platforma MEB, astfel că timpul de care au nevoie pentru a pune ideea în practică se reduce substanțial.

Revista Motor mai scrie că modelul ar trebui să fie un hatchback comparabil cu modelul Leon în 5 uși, iar schițele pe care le oferă se bazează pe informații de stil obținute de colegi din Anglia și din declarațiile lui Dr.Matthias Rabe, Director de Investiții și Dezvoltare al mărcii de la Martorell. Acesta a precizat recent că ”primul model lansat pe platforma MEB urmează să fie mai mic decât un SUV de 7 locuri, va fi similar cu Leon, dar va avea un habitaclu mai spațios”.  Evident, acest lucru presupune că pentru a nu pierde spațiu în habitaclu sau în portbagaj, pachetul de baterii ar urma să fie plasat în podea, iar Rabe a mai sugerat că viitoarea generație Golf trebuie luată în calcul drept reper pentru acest proiect, însă că modelul SEAT va avea un ampatament mai mare.

În ceea ce privește numele, SEAT deja a înregistrat trei variante, Born, E-Born și Born-E. Denumirea Born face referire la zona El Born din Barcelona, cunoscută deopotrivă pentru cafenelele, barurile și restaurnatele care au transformat-o într-o atracție lifestyle a orașului, dar și pentru faptul că găzduiește Muzeul Picasso.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top