Test drive Seat Ibiza SC 1.4 i 85 CP

Seat Ibiza SC autoexpert.ro

Indiferent ca o conduci pe un bulevard din centrul orasului sau pe o straduta, va fi in centrul atentiei. Copiii o vor arata cu degetul, toate domnisoarele vor intoarce capul dupa ea, iar cunoscatorii iti vor spune ca e noul Ibiza SC.

  • Design exterior atragator
  • Platforma tehnica peformanta
  • Interior anost
  • Sistem audio cu comenzi ambigue.

Fie că vrei, fie că nu, designul este cel care îţi atrage primul atenţia asupra unui model. Dar, de la a întoarce capul după o maşină în trafic şi până la a merge în showroom pentru a alege culoarea tapiţeriei e cale lungă. Aşadar, Ibiza SC trebuie să demonstreze că poate ţine piept concurenţei. Cel mai mare avantaj al lui Ibiza este tehnologia VW ascunsă sub caroserie. Dacă îţi place cum arată, o poţi cumpăra fără a-ţi face griji în privinţa fiabilităţii. Teoretic poate fi achiziţionat de orice persoană dar, cred că tinerii reprezintă publicul ţintă al acestui model.

Seat Ibiza SC autoexpert.ro

Seat Ibiza SC: la subiect

Odată ajuns la bordul lui Ibiza observi poziţia joasă de condus, tipică maşinilor sport. Următorul lucru de care te „loveşti” este volanul, unul îmbrăcat în piele şi bine profilat în cazul modelului testat. Scaunele oferă un suport lateral decent, acestea fiind axate mai mult pe confort. Persoanele înalte (1.80 m) nu vor avea probleme de acomodare pe locurile din faţă. Cei care călătoresc pe banchetă au suficient spaţiu la nivelul umerilor dar nu şi la genunchi. Insonorizarea a primit o atenţie deosebită, nivelul zgomotelor ce ajung în interior fiind redus chiar şi atunci când se rulează pe drumurile patriei.

Seat Ibiza SC autoexpert.ro

Indicatoarele de bord sunt ușor de citit, iar iluminarea albă nu-ţi oboseşte vederea atunci când călătoreşti pe timpul nopţii. Calitatea materialelor este bună, pasagerii neintrând în contact cu zone din plastic dur. Vizibilitatea este neaşteptat de bună pentru un automobil ce are caroserie în trei uşi.

Clientul are dreptate

Un aspect cu importanţă deosebită este posibilitatea de a personaliza viitoarea achiziţie după bunul plac. Modelul testat beneficia de câteva dotări specifice claselor superioare. Scaunele încălzite şi oglinzile exterioare pliabile electric nu mai impresionează mulţi clienţi, dar accesul la dotări precum trapa panoramică şi farurile bixenon adaptabile cântăresc mult în decizia finală.

Seat Ibiza SC autoexpert.ro

Protagonistul acestui test era echipat cu un propulsor pe benzină de 1.4l ce dezvoltă o putere de 85 CP. În primii kilometri parcurşi maşina îți va părea un pic submotorizată, dar odată obişnuit cu motorul vei observa că „face treabă” la turaţii ridicate. Consumul de carburant rămâne în limite decente în mediul urban. Având o cutie de viteze cu cinci rapoarte, motorul este destul de turat atunci când se rulează în afara oraşului.

Seat Ibiza SC autoexpert.ro

Direcţia este asistată mai mult decât trebuie, dar acest aspect poate fi considerat un avantaj în mediul urban. Mulţumită caroseriei rigide şi suspensiei pe măsură, maşina se simte ca o sportivă veritabilă. Dacă vrei, poţi aborda viraje cu o viteză mai mare decât în mod normal. Nu vei fi dezamăgit de comportamentul SC-ului, dar vei dori un propulsor ceva mai mare.

Idei preconcepute

Publicul masculin va opta, probabil, pentru una dintre motorizările puternice existente, varianta FR nefiind încă disponibilă. În ceea ce priveşte culoarea, ei au văzut deja prin oraş un Ibiza SC portocaliu care arată bine, alegerea fiind simplă.

Seat Ibiza SC autoexpert.ro

Publicul feminin va pune accentul pe interior, adică dotările şi culorile disponibile pentru tapiţerie, pentru a nu apărea probleme legate de actuala garderobă. În plus, vor fi nevoite să explice partenerilor ce înseamnă culoarea Limette care, din ce am dedus eu, este o nuanţă mai deschisă a lui Citrus, acesta fiind asemănător cu verdele brotăcel, care la rândul său este un fel de verde praz.

Seat Ibiza SC autoexpert.ro

Date tehnice: Seat
Ibiza SC
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.4 i
Nr. usi/locuri 3/5
Masa proprie/totala [kg] 1000/1501
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4034/1693/1428
Ampatament 2469
Volum portbagaj [l] 284 (284)
Motor si transmisie
Tip motor 1.4 i
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1390
Sistem alimentare injectie multipunct
Putere max. [kW(CP)/rpm] 63(85)/5000
Cuplu max. [Nm/rpm] 132/3800
Cutie de viteze Manuala/5
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 177
0-100 km/h [s] 11.8
Consum urban/extra/mixt 7.6/4.9/5.9
Emisii CO2 [g/km] 149

Adaugati comentariu