Seat Leon Cupra R: 310 CP și doar 799 exemplare

Noul Seat Leon Cupra R este cea mai recentă, cea mai puternică și mai exclusivă versiune a hot-hatch-ului iberic.

Este și primul semn al planurilor viitoare ale lui Seat pentru sub-brandul de performanță Cupra, care va include mai multe versiuni sportive pentru întreaga gamă.

Cadența de producție va fi limitată la 799 de unități, împărțită în 499 de exemplare cu transmisie manuală și 300 de Cupra R echipate cu transmisia DSG. Numai variantele manuale primesc întreaga putere de 310 CP posibilă pentru motorul turbo de 2.0 litri, cele cu DSG cu șase trepte beneficiind de aceeași putere maximă ca modelul obișnuit: 300 CP. În ambele cazuri, pragul de 100 km / h este atins în 5,8 secunde, iar viteza maximă este, ca de obicei, limitată electronic la 250 km / h.

Seat Leon Cupra R este dotat cu tracțiune față și cu o suspensie adaptivă special adaptată și un diferențial cu alunecare limitată electronic. Alte diferențe tehnice includ ecartamente mai late față și spate (1.593 și respectiv 1.530 mm), cu discuri de frână Brembo mai mari, de 370 mm, un sistem de direcție cu demultiplicare variabilă reprogramat și un sistem de evacuare nou.

seat-leon (10)

Noul Leon Cupra R se distinge de versiunile clasice prin detaliile exterioare unice de culoarea cuprului și prin noul kit aerodinamic, care este fabricat din fibră de carbon și include un nou splitter frontal, o aripă posterioară, praguri laterale și un difuzor spate. Seat susține o îmbunătățire a eficienței aerodinamice cu 12,5% față de modelul standard Cupra.

Interiorul a fost de asemenea îmbunătățit cu detalii de aceeași culoare a cuprului, vizibile la nivelul ornamentelor tabloului de bord, consolei, tunelului median și comenzilor pentru aerul condiționat. Alte detalii specifice sunt pielea Alcantara de pe volan și levierul cutiei de viteze cu design special.

Primele exemplare de Seat Leon Cupra R vor fi livrate la sfârșitul anului.

seat-leon (8)

seat-leon (10)

Adaugati comentariu