Sebastien Loeb în format XL la Los Angeles

Întotdeauna încântați de noi provocări, Citroën Racing și Sébastien Loeb se pregătesc să participe la ediția din 2012 a X Games organizate la Los Angeles. La volanul unui Citroën DS3 „XL”, susținut de Red Bull și Total, campionul mondial din WRC se va întrece cu cei mai buni piloți din Global Rallycross Championship.

Totul a pornit de la ideea Red Bull, partener al Citroën Total World Rally Team din 2008, care a vrut ca Citroën Racing si Sébastien Loeb sa participe la X Games Los Angeles 2012 alaturi de Travis Pastrana, un alt sportiv legendar sustinut de bautura care iti da aripi. Citroën si Loeb au acceptat imediat aceasta provocare si vor lua startul in cea mai importanta competitie din lume dedicata sporturilor extreme.

De opt ori campion mondial in WRC, Sébastien Loeb a castigat 71 de raliuri (23 diferite), iar ideea de a concura si in alte competitii reprezinta intotdeauna o mare provocare: „Imi plac cursele si intotdeauna imi place sa incerc ceva nou. La doar o saptamana dupa Raliul Noii Zeelande, voi participa in Los Angeles, alaturi de Travis la o noua provocare.

Cursele de rallycross din Europa sunt foarte spectaculoase, dar versiunea lor americana este si mai extrema. Nu a fost nevoie sa ma intrebe cineva de doua ori cand a aparut aceasta oportunitate de a concura impotriva lui Marcus Grönholm pe un Citroën DS3 de 545 CP”, a spus Loeb.
Pentru a avea sanse la victorie, Citroën Racing a dezvoltat o versiune speciala a modelului DS3 care va purta numele XL (de la X Games si Loeb). Avand la baza masina construita de echipa Hansen Motorsport, echipa de sapte ori campioana mondiala in WRC a mai introdus o doza sanatoasa de Créative Technologie pentru ca noul model sa faca fata provocarii. „Este intotdeauna foarte interesant sa scoti tot ce se poate din regulamentele tehnice ale diferitelor competitii”, a spus Cyrille Jourdan, inginer sef in cadrul proiectului Citroën Racing.

„De la distanta modelul DS3 pentru rallycross arata similar cu cel din WRC. Chiar daca designul sasiului si al suspensilor sunt oarecum apropiate de cele din WRC, motorul este complet diferit. Versiunea DS3 XL are sub capota un motor de doi litri, turbo, care dezvolta 545 CP si  un cuplu de 800Nm. Acceleratia de la 0 – 100 km/h este aproape ca cea a unui monopost de Formula 1, adica in 2.4 secunde!”

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top