Sebastien Loeb va concura cu Ferrari

Multiplul campion mondial de raliuri, francezul Sébastien Loeb va concura la sfârșitul acestei luni pe un Ferrari 458 Italia, la ultima etapa a Campionatului Franței de GT (GT Tour). Competiția se va desfășura pe circuitul Paul Ricard HTTT.

Modelul 458 GT3 va fi pus la dispoziție de echipa AF Corse, cea care a câștigat în acest sezon Cupa Intercontinentală Le Mans în categoria GT, iar coechipierul lui Loeb va fi desemnat ulterior.

În trecut, pilotul alsacian, care în prezent concurează în Campionatul Mondial de Raliuri, fiind în bătălia directă pentru titlul mondial, a mai participat la etape din Campionatele de GT, ultima dată pe un Ferrari 430.

„Mă angajez în această cursă cu un obiectiv foarte clar: acela de a lupta pentru cel puțin un loc pe podium. Îmi place mult circuitul, echipa și cu această nouă mașină am șanse reale de a fi în față”, a declarat Loeb.

458 Italia GT3 este versiunea derivată din modelul de stradă al Ferrari 458 Italia. Încă de la apariție automobilul a obținut importante victorii în competițiile internaționale dar și premii de specialitate, printre care și cel de „Motorul Internațional al anului 2011”. În urmă cu o lună, la Frankfurt constructorul de la Maranello a prezentat în premieră mondiala versiunea 458 Spider.

Adaugati comentariu