Second-hand: cea mai scumpă mașină din România este Lamborghini Aventador SV

Cea mai scumpă mașină din România Lamborghini Aventador SV

”Fă-ți iarna car și vara sanie”, spune un proverb românesc. Dacă ar fi să extrapolăm, ar suna: ”Ia-ți mașină scumpă pe vreme de Covid-19”. Iar dacă țintești la vârf, nu ai nevoie să mai cauți: ți-am găsit noi cea mai scumpă mașină din România. Este un Lamborghini Aventator SV de 500.000 de euro!

Dacă nu te-am convins deja s-o cumperi, află că vorbim de o serie specială numită SuperVeloce (SV) limitată la 600 de unități, iar exemplarul scos la vânzare are numărul 1. Mai mult, este exemplarul expus la lansarea internațională, deci ai șanse să fii posesorul celui mai râvnit exemplar al seriei.

Aventador LP750-4 SV Coupe era descris de producător la lansarea de la Salonul Auto de la Geneva din 2015 drept ”cel mai sportiv Lamborghini din toate timpurile, grație motorului V12 aspirat perfecționat, elementelor extrem de ușoare și unui mix de tehnologii de top, precum suspensia push-rod și direcția Dynamic Steering”. Practic, este un Aventador cu greutatea redusă la minimum și performanțele crescute la maximum.

Cea mai scumpă mașină din România Lamborghini Aventador SV

Motorul V12 aspirat de 6,5 litri dezvoltă 750 CP la 8.500 rpm, pe care îi transmite la șosea printr-un sistem 4WD. Cel mai important indicator al performanței, raportul greutate/putere maximă, are valoare de 2,03 kg/CP.

Iată ce mașini de lux sunt înmatriculate în România!

Elementele aerodinamice exterioare, în frunte cu eleronul fix din CFRP, asigură o forță deportantă mai mare cu 180% decât la versiunea ”civilă” a lui Aventador, deci poți să-i dai în voie pe viraje. Firește, pe circuitul Titi Aur sau pe Motorpark la Adâncata, nu pe șosea!

Cea mai scumpă mașină din România Lamborghini Aventador SV

Dacă, însă, preferi accelerările în linie dreaptă, te poți baza pe un sprint 0-100 km/h în 2,8 secunde și pe o viteză maximă de peste 350 km/h. Nu știu unde o s-o atingi, totuși.

Cea mai scumpă mașină din România are pachet Pachet Lamborghini Sound din fabrică, cu eșapament modificat, deci nu te aștepta să treci neobservat pe stradă.

Și nici nu trebuie să pui banii jos, ci poți să optezi pentru leasing, pentru că proprietarul îți pune la dispoziție câteva variante de finanțare. Te-am convins? Dacă da, cumpăr-o de aici!

Adaugati comentariu