Second hand Dacia Sandero generația 1

Dacia Sandero păstrează simplismul tipic mărcii, dar liniile sale sunt mai moderne și mai plăcute decât cele ale lui Logan. Este dovada faptului că a circula în siguranță nu necesită costuri mari.

Dacia Sandero (1)
Conducere
Hatchback-ul românesc a fost proiectat cu grijă la costuri, dar nu prezintă lipsuri evidente. Sunt lucruri clare, dacă privim postul de conducere: comenzile sunt poziționate ergonomic, cu excepția butoanelor pentru acționarea geamurilor electrice față, aflate pe consola centrală. În ciuda poziției de conducere înalte, volanul și schimbătorul sunt corect poziționate. Însă Sandero nu egalează plăcerea de a conduce oferită deClio III: direcția este imprecisă, suspensiile sunt prea moi, iar cursa pedalei de frână prea mare. În afară de acestea, nivelul de siguranță este decent. În traficul urban, Sandero se conduce ușor, grație vizibilității excelente, peste cele ale modelelor actuale.

Dacia Sandero (5)

Habitabilitate
Sandero este o rara avis în segmentul autoturismelor mici, oferind spațiu din belșug într-o caroserie atât de compactă. La fel de atipic, al treilea loc de pe banchetă este bine dimensionat, iar când nu este folosit, habitaclul oferă o mare libertate de mișcare a coatelor. În plus, înălțimea mare a mașinii se traduce printr-un spațiu generos la cap. Portbagajul este suficient de mare încât să găzduiască bagajele unei familii cu patru membri, dar pragul de încărcare este puțin cam înalt. Toți călătorii se vor bucura de suspensia care filtrează bine gropile. Păcat doar de insonorizarea slabă, care lasă zgomotele trenului de rulare și pe cele aerodinamice să pătrundă în habitaclu. Plasticele sunt tari, iar la versiunea de bază lipsesc chiar și covorașele.

Fiabilitate: 4,5 stele din 5

Versiunile cu probleme
1.2 16v
• siguranțele supapelor neconforme (sep. 2010 – noi. 2010) ->s-a rezolvat cu chemare în service în iulie 2011
1.4 GPL
• motorul nu funcționează rotund -> probleme frecvente la injectoare, care uzează motorul
1.5 dCi
• uzarea prematură a curelei de distribuțiepe versiunile cu 70 și 85 CP (sep. 2009 – feb. 2011) -> cureaua trebuie înlocuită din timp, dacă este cazul
• pierderea lichidului de răcire (mar – apr. 2010) -> pompa de apă, cureaua de distribuție sau rola întinzătoare
• martor „defecțiune injector” aprins (ian. 2010 – aug. 2010) -> uzura furtunului de presiune de la supraalimentare
Transmisie
• trepte imposibil de cuplat, manetă blocată (la cutiile manuale JH3/JR5) -> necesită realiniere

Șasiu
• oxidarea suprafețelor rezervorului GPL (<sep. 2010) -> necesită înlocuirea rezervorului
• servodirecție zgomotoasă pe versiunile cu aer condiționat ->fără remediere

 

Coordonate

Ani de fabricație: 2008-2012
Caroserie: hatchback cu 5 uși, crossover (Sandero Stepway)
Dimensiuni exterioare (cm):
L/l/h: 402/173/153 (155 Stepway)
Portbagaj: 320-1.200 litri

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top