Sectorul auto a devenit propulsorul creşterii economice

Sectorul auto a fost motorul ieşirii României din recesiune după criza economică şi este astăzi propulsorul creşterii şi dezvoltării economice naţionale, susţine Guvernul.
Uzina Dacia România producție mașini

Industria auto este unul dintre pilonii pe care se bazează dezvoltarea economiei româneşti, atât prin performanţele proprii, cât mai ales prin efectul de angrenare şi multiplicare economică, precum şi prin numărul mare de angajaţi, a arătat premirul Viorica Dăncilă în cadrul Forumului Industriei Auto Europene 2019, desfăşurat la Craiova.

În plus, sectorul auto a fost motorul ieşirii României din recesiune după criza economică şi este astăzi propulsorul creşterii şi dezvoltării economice naţionale.

Astfel, în ultimii trei ani, ritmul de creştere mediu anual al sectorului auto a fost de peste 13%, cu mult peste cel al industriei, de 4,3%.

De asemenea, un rol important l-a avut şi în privinţa comerţului exterior. În primele 11 luni ale anului trecut, ponderea exportului de autovehicule de transport rutier în total exporturi a fost de 17,4%, în timp ce importurile au reprezentat doar 10%.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu