Sedanul electric BMW i7 a intrat în faza de testare acustică

BMW avansează sedanul electric i7 în faza de testare acustică și verificarea aerodinamică în tunelul de vânt.

Anunțat încă din 2020, BMW i7, versiunea electrică a Seriei 7, va debuta în cursul acestui an. Constructorul german a publicat o serie de imagini cu modelul i7 camuflat din timpul testelor pe care modelul le parcurge înainte de lansarea versiunii comerciale.

BMW i7 – versiunea electrică pentru Seria 7

Varianta electrică a luxosului sedan BMW Seria 7 a intrat în faza de testare acustică pentru depistarea și eliminarea zgomotelor care ar putea pătrunde în habitaclu. Sursele de zgomot ca sistemul de climatizare și ventilație au fost analizate în condiții de temperatură foarte scăzută și foarte ridicată.

Testele se desfășoară la Centrul de Cercetare și Inovație (FIZ) din Munchen. Tot aici sunt sincronizate sunetelor emise de noul BMW i7 pentru avertizarea pietonilor și pentru simularea motorului la interior, sunete dezvoltate de BMW Group și compozitorul Hans Zimmer.

Pentru a reduce zgomotul la rulare, viitorul BMW i7 va fi echipat cu anvelope cu un strat de spumă la interior pentru o mai bună izolare fonică. Sedanul electric va folosi a cincea generație a sistemului de propulsie electric eDrive, care este în prezent folosită pentru modelele BMW iX3, iX și i4.

Germanii nu au dat detalii despre bateria ce va fi folosită de viitorul model i7, dar cel mai probabil vom vedea un acumulator de 120 kWh în echiparea modelului sedan electric.

Via BMW

 

Adaugati comentariu