Șefii Volkswagen se așteaptă la o creștere cu 43% a producției la uzina din Wolfsburg

Uzină Volkswagen Turcia VDA

În ciuda prelungirii crizei semiconductorilor, oficialii Volkswagen se așteaptă la o creștere importantă a producției la uzina grupului din Wolfsburg.

Daniela Cavallo, șefa consiliului sindical al grupului, a declarat pentru puublicația germană Wolfsburger Allgemeine Zeitung că prognozele pe care lucrează șefii companiei iau în calcul o creștere cu 43% a producției la uzina din Wolfsburg.

Așteptările oficialilor Volkswagen vin după ce anul acesta, grupul se așteaptă ca aceeași uzină să producă un volum total de aproximativ 400.000 de mașini, mult sub estimările inițiale cvare mizau pe asamblarea a circa 1 milion de vehicule. În acest context, un calcul simplu arată că nici în 2022 uzina din Wolfsburg nu va ajunge la pragul de 1 milion de vehicule.

Este important de menționat că germanii de la Volkswagen au în plan dezvoltarea unei a doua uzine în zona Wolfburg. Conform lui Ralf Brandstaetter, CEO al mărcii principale a grupului, viitoarea fabrică dedicată mașinilor electrice ar produce anual aproximativ 250.000 de unități.

– Volkswagen ar putea construi o nouă uzină la Wolfsburg
– Boicot – Sindicatele Volkswagen nu vor lăsa compania să construiască uzina în Turcia

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top