Șeful BMW: 6.000 de noi locuri de muncă anul viitor

Oliver Zipse - BMW (4)

Oliver Zipse, CEO-ul BMW, a declarat că grupul va avea disponibile în 2022 circa 6.000 de noi locuri de muncă.

Într-un interviu acordat publicației germane Muenchner Merkur, directorul executiv al grupului BMW, a declarat că vor fi create în 2022 circa 6.000 de noi locuri de muncă. Acestea vor susține creșterea producției de vehicule electrice a grupului.

Conform oficialului, BMW este drumul cel bun în privința transformării industriei auto și are fabricile pregătite pentru mobilitatea electrică. „De aceea vom crește forța de muncă cu până la 5% anul viitor”, a declarat Oliver Zipse.

BMW a vândut până acum peste un milion de vehicule electrificate (100% electrice și hibride) și intenționează ca până în 2025 să comercializeze nu mai puțin de două milioane de vehicule pur electrice.

Având în vedere investițiile în curs ale producătorilor de semiconductori, deficitul acestor componente ar trebui să se termine în circa 1 an, a adăugat șeful grupului bavarez care include mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce. „Mă aștept ca până la sfârșitul anului viitor să vedem o situație în mare măsură normală”, este de părere Zipse.

El susține, de asemenea, că solicitările de vehicule electrice sunt deja foarte mari. „Modelul nostru i4 are cataloagele de comenzi pline pentru luni multe, la fel ca și iX”, a menționat Oliver Zipse.

Alături de i4, care este un sedan compact electric, și de iX, un SUV premium cu dimensiuni medii, BMW are în plan pentru anul 2022 să prezinte o versiune electrică a sedanului său de lux Seria 7. În viziunea șefului BMW, și în acest caz cererea va fi foarte mare.

Oliver Zipse a avertizat însă că lipsa infrastructurii de încărcare a fost și rămâne o barieră majoră în calea adoptării mai rapide de către consumatori a vehiculelor electrice.

– Proiecte secrete: BMW Seria 7 model 2023 – ”De 7 ori 7”

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top