Șeful Brabus s-a stins din viață la 62 de ani

Bodo Buschmann Brabus 2

Șeful companiei de tuning Brabus s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani, după o luptă de scurtă durată cu o boală incurabilă. Bodo Buschmann fondase compania de tuning în 1977, pe când când studia Dreptul și Administrația.

Fondator și CEO al companiei germane Brabus GmbH, Bodo Buschmann a parcurs etapele succesului, de la un fan al automobilelor la una dintre cele mai tari case de tuning din lume. Din toamna anului 1977, compania s-a ocupat exclusiv de modificarea mașinilor produse de Daimler, pe listă aflându-se automobile Mercedes-Benz, Mercedes-Maybach și smart. În 2016, Brabus a intervenit și asupra unui Tesla Model S, pe care a prezentat-o la Salonul Auto de la Geneva din acel an.

Compania a pornit ca un mic atelier pe o stradă aflată în spatele reprezentanței auto pe care o aveau părinții lui Buschmann. În curând, atelierul avea să devină prea mic pentru ritmul în care evolua afacerea tânărului student. Pasionați ai mașinilor puternici veneau din toată lumea să-și lase vehiculele pe mâna lui Bodo și a echipei sale, care muncea șapte zile din șapte. El însuși își făcea norma de 40 de ore pe săptămână până miercuri.

Bodo Buschmann Brabus

Brabus a devenit în curând un jucător de talie mondială în industria auto, intrând, cu câteva realizări, în Cartea Recordurilor Guinness. Brabus 900 Rocket, care are la bază un Mercedes-AMG S 65 Cabrio, este cea mai rapidă decapotabilă din lume cu o viteză de 350 km/h.

Buschmann s-a înconjurat de profesioniști. “Nu munci pentru bani, muncește din pasiune!”, era îndemnul său pentru cei cu care lucra.

Bodo Buschmann a fost și președintele Asociației Companiilor de Tuning, pe care tot el o fondase.

Compania de tuning a confirmat că rolul său va fi preluat de membrii familiei acestuia. Fiul său, Constantin Buschmann, până acum șef al departamentului de Marketing și Vânzări, va deveni CEO la Brabus.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top