Șeful grupului Renault va prelua și funcția de președinte al ACEA

Luca de Meo este noul CEO și președinte Renault Dacia

Asociația Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anunțat că Luca de Meo, director executiv al Renault, va deveni de la 1 ianuarie 2023 și președinte al grupului de lobby al producătorilor auto europeni.

Conform ACEA, consiliul său de administrație l-a ales pe Luca de Meo, CEO al grupului Renault, pentru funcția de președinte. Acesta își va începe mandatul pe 1 ianuarie 2023 și îi va urma lui Oliver Zipse, CEO al grupului BMW, care a deținut fucnția timp de doi ani.

„Acești ani au fost marcați de pandemie, de întreruperi ale lanțului de aprovizionare, de războiul din Ucraina și de criza energetică – toate au avut un impact profund asupra sectorului nostru. Cu toate acestea, industria auto europeană a fost coloana vertebrală a industriei Uniunii Europene în vremuri extrem de volatile. În același timp, am avertizat împotriva suprareglementării și am cerut ca neutralitatea tehnologică să fie baza competitivității UE”, a punctat Oliver Zipse, încă președinte al ACEA.

Viitorul președinte al ACEA, Luca de Meo, a declarat și el că „privind în viitor, avem nevoie urgentă ca Europa să implementeze politici care să sprijine pe deplin obiectivul nostru de decarbonizare și să ne permită să ne confruntăm cu o concurență globală în creștere. Salutăm munca la «European Raw Materials Act», care ar trebui să sprijine reziliența economică a continentului și trecerea la emisii zero. Industria noastră se angajează să investească masiv în mobilitatea electrică și să asigure crearea de valoare și locuri de muncă în Europa”.

De Meo a continuat atrăgând atenția asupra problemelor pe care le va genera trecerea la normele de emisii Euro 7.

„În forma sa actuală, propunerea Euro 7 ar deturna resurse umane și financiare masive de la electrificare chiar în momentul în care alte regiuni ale lumii creează un mediu de investiții atractiv pentru mobilitatea cu emisii zero. ACEA va continua să pledeze pentru un echilibru între ceea ce este bun pentru mediu, ceea ce este bun pentru economia Europei și ceea ce este bun pentru societate”.

Născut în 1967 la Milano,în Italia, Luca de Meo a absolvit Universitatea Comercială Luigi Bocconi cu o diplomă în administrarea afacerilor. El are o experiență de peste 30 de ani în industria auto care a început la Renault, apoi la Toyota Europe, și la grupul Fiat.

În 2009, Luca de Meo s-a alăturat grupului Volkswagen în calitate de director de marketing, apoi a ocupat funcția de membru al Consiliului de Administrație responsabil cu vânzările și marketingul mărcii Audi
.
Din noiembrie 2015 până în ianuarie 2020, Luca de Meo a fost peședinte al Comitetului Executiv al Seat, membru al Consiliului de Supraveghere al Ducati și Lamborghini și președinte al Consiliului de Administrație al diviziei din Spania a grupului Volkswagen.

Din iulie 2020, Luca de Meo este director executiv al grupului Renault din care face parte și Dacia.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top