Șeful Lamborghini consideră că în 2023 marca poate vinde peste 10.000 de mașini

Lamborghini electric autoexpert.ro

Compania italiană Lamborghini, parte a grupului german Volkswagen, a raportat vânzarea a 5.341 de mașini în prima jumătate a lui 2023, finalul de an putând aduce o depășire a pragului de 10.000 de unități.

Conform datelor prezentate de oficialii Lamborghini, în primele șase luni ale anului 2023 compania a înregistrat, din nou, rezultate foarte bune în ceea ce privește vânzările, cifra de afaceri și profitabilitatea. Acest lucru se datorează exclusiv succesului comercial al gamelor Urus și Huracán, super SUV-ul și mașina supersport V10 având producția acoperită integral de comenzi până la jumătatea anului 2024, atunci când este așteptată ieșirea lor din din asamblare.

Datele Automobili Lamborghini arată că, în așteptarea livrărilor noului model Revuelto, Urus și Huracán au realizat în prima jumătate a lui 2023 un volum global de livrări de 5.341 de unități, în creștere cu 4,9% față de semestrul I din 2022.

Compania înregistrează, de asemenea, o tendință de creștere a veniturilor, care au ajuns la 1,42 miliarde de euro, în creștere cu 6,7% față de aceeași perioadă din 2022. Profitul operațional a crescut și el cu 7,2%, până la nivelul record de 456 de milioane de euro (față de 425 de milioane de euro în 2022), iar rentabilitatea vânzărilor (RoS) s-a îmbunătățit la 32,1%.

„Am încheiat încă un semestru record pentru compania noastră și ne mândrim încă o dată cu rezultatele obținute. Suntem foarte încântați de aceste performanțe, realizate cu doar două modele din gamă, într-un an pe care îl putem defini ca fiind special pentru Lamborghini. De fapt, în 2023, pe lângă marcarea celei de-a 60-a aniversări a companiei, a avut loc lansarea modelului Revuelto, primul hibrid plug-in din istoria noastră și prezentarea modelului SC63, cea mai avansată mașină de curse proiectată vreodată de Lamborghini, care urmează strategia companiei de electrificare a gamei, Direzione Cor Tauri”, a declarat Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

În acest context, deși s-a ferit să facă estimări, Winkelmann a numit ideea de a depăși pragul de 10.000 de unități vândute în 2023 „un obiectiv fezabil”.

„Nu este ceva pe care suntem obligați să îl realizăm, dar este important să arătăm care este starea de sănătate a companiei și cât de mare este dorința (n.n. – clienților) de a ne cumpăra mașinile”, a continuat șeful Lamborghini.

Lamborghini investește 1,9 miliarde de euro până în 2027 pentru a trece la sisteme hibride și electrice de propulsie. Deocamdată, modelului hibrid Revuelto, ale cărui prime livrări sunt așteptate în următoarele luni, li se va adăuga în 2024 un Urus hibrid precum și un urmaș, tot hibrid, al modelului Huracan.

Lamborghini plănuiește să lanseze primul său model complet electric în 2028, urmat, în 2029, de o versiune Urus alimentată cu baterii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top