Șeful Tesla stabilește data lansării în glumă

Elon Musk a stabilit în glumă data la care va fi prezentat Tesla Model Y, crossover-ul electric poziționat sub Model X. Va fi 15 martie 2019 sau „Idele lui Marte”.

„Am făcut o glumă pentru că sună bine!”, a recunoscut Musk. Data corespunde asasinării lui Iulius Cezar, dar și termenului limită de plată a dato- riilor pentru romani. „Dar puteți considera  reală această dată, pentru că am putea dezvălui Model Y oricând, începând cu sfârșitul acestui an și încheind cu mijlocul anului viitor, așa că 15 martie se încadrează”, a explicat americanul. Șeful Tesla susține că Model Y va primi „propria platformă” și nu platforma lui Model 3, cum s-a vehiculat inițial. Model Y va renunța și la sistemul de 12 V în favoarea unei rețele complet noi, care ar simplifica producția și ar reduce volumul de cabluri necesare. Musk anunța că noul sistem ar putea avea nevoie doar de 100 de metri de cablu în locul celor 1.525 de metri folosite pentru Model 3. Dacă totul merge conform planurilor, deși constructorul american nu este specialist în respectarea termenelor promise, producția pentru Model Y va începe la sfârșitul anului viitor.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top