Segway oprește producția celebrului vehicul cu două roți

Segway este un brand devenit celebru prin revoluționarul mijloc de transport personal cu două roți paralele numit Segway PT.

Popular printre turiștii care vizitau un oraș nou și folosit chiar de unele forțe de poliție, modelul Segway PT a fost lansat acum aproape 20 de ani. Segway a decis să oprească producția acestui model pentru a se putea concentra către alte zone ale mobilității personale.

Segway PT era controlat prin mișcările corpului. Pentru a merge înainte, o ușoară aplecare în față era necesară, iar pentru a lua virajele, o simplă apăsare pe ghidon era suficientă. Modelul a devenit emblematic prin faptul că avea un design unic cu cele două roți paralele.

De multe ori, arta de a controla un Segway PT s-a dovedit dificilă. Vehiculului a fost implicat și într-o serie de accidente celebre. Celebrul alergător Usain Bolt a fost lovit de un cameraman aflat pe un Segway în 2015.

Compania Segway a fost achiziționată în 2015 de Ninebot. Fuziunea dintre cele două companii a dat naștere unuia dintre cei mai mari producători de trotinete electrice fiind principalul furnizor pentru servicii ca Lime sau Bird.

via Reuters

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top