Seria 1 este şi mai BMW decât până acum

BMW Seria 1

Un design puternic modificat al părţii frontale şi a celei spate, o ambianţă interioară premium sofisticată şi noi rezerve de putere sub capotă definesc noua gamă de modele BMW Seria 1.

Aceasta se prezintă mai expresivă, mai sportivă şi cu un plus de eficienţă. De-a lungul ultimilor 10 ani au fost vândute, la nivel mondial, aproape două milioane de unităţi BMW Seria 1, iar cea mai nouă ediţie este pregătită să stabilească noi standarde privind plăcerea condusului în segmentul compact premium. Noile modele vor avea debutul internaţional pe pieţele din întreaga lume, inclusiv România, în prima parte a lunii aprilie.

Noile modele BMW Seria 1 cu trei, respectiv cu cinci uşi vor dispune de o gamă vast revizuită de motoare şi măsuri suplimentare de reducere a consumului şi emisiilor, toate acestea permiţând ca automobilele gamei să fie lideri n introducerea noii tehnologii BMW EfficientDynamics. Selecţia de motoare disponibile pentru noua gamă BMW Seria 1 a fost îmbunătăţită prin adăugarea ultimei generaţii de propulsoare pe benzină şi diesel, cu trei şi cu patru cilindri. Cu un cuplu generos disponibil de la turaţii reduse, motoarele cu tehnologie BMW TwinPower Turbo sunt combinate cu tracţiunea spate – în continuare, o particularitate unică în segmentul compact – pentru a furniza o experienţă intensă a condusului.

Redesenate, grila BMW a radiatorului şi prizele largi de aer contribuie la accentuarea potenţialului dinamic al automobilului. Farurile, cu o geometrie semnificativ mai plată, au un rol similar. Acestea dispun standard de lumini LED pentru zi şi opţional pot fi comandate în configuraţie LED integrală. Stopurile au fost şi ele remodelate complet. Un nou design, bazat pe tehnologia LED, subliniază forma “L” caracteristică modelelor BMW. La interior, designul sofisticat al părţii superioare a consolei centrale, cu butoanele de control pentru sistemele radio şi de aer condiţionat, este punctul principal care subliniază ambianţa premium de la bordul noului BMW Seria 1.

 O nouă generaţie de motoare, noi standarde de eficienţă

Cea mai nouă gamă de motoare BMW Gorup şi tehnologia BMW EfficientDynamics extinsă permit ca noile modele BMW Seria 1 să impună standardele în clasa lor prin reducerea suplimentară a consumului şi emisiilor. Noul reper de eficienţă în gama de modele a mărcii este BMW 116d EfficientDynamics Edition, care are trei cilindri şi dezvoltă 85 kW/116 CP, cu un consum de 3,4 l/100 km şi emisii CO2 de 89 g/km.

Ca alternativă la transmisia standard – manuală, cu şase trepte -, există şi opţiunea unei transmisii Steptronic cu opt viteze (standard la BMW 125d, BMW 120d xDrive şi BMW M135i xDrive). Cea mai nouă versiune a cutiei de viteze automată oferă acum şi gestiune a transmisiei susţinută de datele de navigaţie.

O creştere a puterii cu 5 kW (la 240 kW/326 CP) la motor cu şase cilindri dispuşi în linie permite ca noul BMW M135i să-şi consolideze poziţia de performer sportiv de elită în segmentul competitiv în care activează BMW Seria 1. Asemenea modelelor BMW 120d şi BMW 118d, versiunea BMW M Performance poate fi comandată cu sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive care, pe lângă faptul că serveşte cauzele tracţiunii şi stabilităţii direcţionale, contribuie şi la dinamica automobilului. Noul BMW M135i xDrive sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,7 secunde.

Echipamente precum cameră video pentru mers înapoi sau sistem Speed Limit Info (informare privind limita de viteză) cu afişare No Passing Info (informare privind interdicţia de a depăşi), asistent pentru fază lungă (fază lungă operată automat în trafic pe baza unei camere video frontale), completează gama de dotări de siguranţă activă.

BMW Seria 1 a fost modelul pe care a fost prezentat pentru prima dată sistemul de integrare a telefonului mobil BMW Apps. BMW îşi păsterează în continuare poziţia de leader în acest domeniu cu o serie de soluţii unice, care integrează o gamă largă de aplicaţii care susţin funcţii on-line social media, servicii de muzică, audiobooks şi ştiri de pe internet, colectare de date de telemetrie sau comandă pentru cameră GoPro, totul perfect integrat în sistemul iDrive al automobilului. Mai mult, sistemul oferă posibilitatea extinderii permanente, pe măsură ce noi aplicaţii sunt integrate în BMW Apps, chiar şi după momentul achiziţiei automobilului acestea vor fi compatibile cu acesta.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top