În sfârșit! Noul SUV cu 7 locuri de la SEAT se va numi Tarraco

SEAT Tarraco digital render

În sfârșit, SEAT a decis. Cu o întârziere de aproape jumătate de an, constructorul spaniol a decis ca cel mai mare SUV din istoria companiei să se numească Tarraco. Informația a fost furnizată de sindicatul muncitorilor din Spania.

Informațiile nu sunt confirmate oficial pentru moment, dar Tarraco se afla pe lista restrânsă de 4 nume dintre care spaniolii ar fi trebuit să aleagă un nume pentru SUV-ul cu șapte locuri încă din luna octombrie a anului trecut.

SEAT a desfășurat o campanie cu titulatura #SEATseekingname, în cadrul căreia fanii brand-ului și nu numai, au fost invitați să propună, apoi să aleagă, un nume pentru viitorul SUV. Condiția a fost ca denumirea să fie inspirată, conform tradiției SEAT, de un oraș sau de o regiune a Spaniei. În septembrie, de la nouă nume rămase în curse, constructorul a ales patru: Alboran, Aranda, Avila și Tarraco. Acesta din urmă este numele roman, vechi al orașului-port Taragona, aflat pe Costa Dorada din Catalunia.

Oficialii urmau să decidă în privința celei mai potrivite denumiri până la mijlocul lunii octombrie. Însă situația politică instabilă din Catalunia, regiunea în care SEAT are uzina, a forțat producătorul spaniol să amâne decizia.

Noul SUV va avea la bază platforma grupului Volkswagen, MQB A2, pe care sunt construite, la ora actuală, SEAT Ateca și Skoda Kodiaq. Viitorul vehicull va fi disponibil cu două configurații, cu cinci, respectiv șapte locuri. Mașina trebuie să ajungă pe piață anul acesta.

 

Sursă randare digitală: diaridetarragona.com

Adaugati comentariu