Sfaturi ce nu pot fi neglijate despre cum sa protejezi turbina masinii

turbina
Echiparea autoturismelor cu turbine auto aduce o serie de avantaje. În primul rând, poate contribui la creșterea puterii, permițând motorului să ardă o cantitate mai mare de combustibil. În al doilea rând, poate avea un efect în ceea ce priveste economia de combustibil, ajutând motorul să funcționeze într-un mod mai eficient. În cele din urmă, poate reduce emisiile, prin faptul că permite motorului să funcționeze la temperaturi mai scăzute. Toate aceste beneficii fac din turbosuflantă o piesă esențială pentru autoturismele moderne.
O turbosuflantă este o componentă care ajută la îmbunătățirea performanțelor motoarelor cu combustie internă, reducând în același timp consumul de combustibil. Acest lucru se realizează prin canalizarea gazelor de eșapament de la motor către turbină, punând-o în mișcare, acesta forțând pătrunderea unei cantități mai mari de aer în motor.

Echiparea autoturismului cu o turbina auto aduce o serie de avantaje

Echiparea autoturismelor cu turbine auto aduce o serie de avantaje. În primul rând, poate contribui la creșterea puterii, permițând motorului să ardă o cantitate mai mare de combustibil. În al doilea rând, poate avea un efect în ceea ce priveste economia de combustibil, ajutând motorul să funcționeze într-un mod mai eficient. În cele din urmă, poate reduce emisiile prin faptul că permite motorului să funcționeze la temperaturi mai scăzute. Toate aceste beneficii fac din turbosuflantă o piesă esențială pentru autoturismele moderne.

turbina

Bineînțeles că există și opțiunea de a upgrada sau hibridiza turbina auto, mărind în felul acesta puterea motorului si obținând un consum redus de carburant.

Turbina poate avea un efect în ceea ce privește economia de combustibil

Puterea care este generată de către motoarele diesel este direct proporțională cu cantitatea de combustibil ars în cilindri, iar raportul ideal aer-combustibil, pentru a obține emisii cât mai reduse, este de aproximativ 18 la 1, însemnând că avem nevoie de o cantitate de 18 ori mai mare de aer la o cantitate dată de combustibil pentru a obține o ardere completă.

Prin procesul de hibridizare se înlocuiesc paleții turbinei cu unii mai mari. În felul acesta, se furnizează motorului o cantitate mai mare de aer la același număr de rotații al axului turbinei.

Acum, că știm avantajele pe care le oferă turbinele auto, este timpul să aflăm și cum putem proteja această piesă esențială a mașinii. Din fericire, există câteva lucruri simple care pot fi făcute pentru a ajuta la protejarea turbocompresorului și pentru a-i prelungi durata de viață.

Schimbarea regulată a uleiului

Poate cel mai important lucru este schimbarea regulată a uleiului. Acest lucru ajută la eliminarea oricăror depuneri ce pot deteriora turbosuflanta. În plus, este important ca motorul mașinii să fie inspectat și întreținut periodic. Acest lucru ajută la identificarea din timp a oricăror probleme potențiale, înainte ca acestea să aibă șansa de a provoca daune serioase.

turbina

În fiecare turbină se găsesc o serie de componente aflate în mișcare, ce se rotesc la viteze incredibil de mari. Uleiul de motor le menține lubrifiate corespunzător, ceea ce ajută turbina să lucreze eficient și să funcționeze în parametri optimi pentru o perioadă mare de timp.

Încălzirea motorului

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja turbina este să vă asigurați că motorul este încălzit corespunzător înainte de a porni la drum. Dacă permiteți motorului să meargă la ralanti câteva minute înainte de a pleca spre serviciu, permiteți uleiului să ajungă la temperatura optimă pentru lubrifierea componentelor turbinei. Este cunoscut faptul că, pe măsură ce uleiul atinge o temperatura ridicată, devine mai puțîn vâscos, asigurând o mai buna lubrifiere a pieselor.

Un stil de condus prea sportiv poate dauna turbinei

Nu trebuie să uităm că turbinele din dotarea mașinilor diesel nu sunt neapărat concepute pentru a obține viteze demne de bolizii de pe circuit sau din competițiile de raliu, ci au fost gândite inițial pentru a spori puterea motoarelor diesel de capacitate mică și, bineînțeles, pentru a se realiza o economie de combustibil.

Așadar, de fiecare dată când vă aflați la volanul mașinii pe autostradă sau în drum spre serviciu și doriți să apăsați accelerația într-un mod agresiv, gândiți-vă la turbina dvs. Pentru ca aceasta să funcționeze în parametri optimi și să aibe o durata mare de viață, are nevoie de o accelerare rezonabilă.

Trebuie să lăsam motorul să se răcească înainte de a-l opri definitiv

După fiecare repriză de condus, este indicat să lasăm motorul să ruleze la ralanti câteva minute înainte de a opri mașina definitiv. Este bine știut faptul că turbinele auto funcționează la viteze foarte mari de rotație iar temperaturile la nivelul componentelor interne ajung la ordinul sutelor de grade. Tocmai din cauza acestor temperaturi foarte ridicate este indicat ca oprirea turbinei să se facă într-un mod gradual, în caz contrar în timp pot apărea deformări ale componentelor interne.

Dacă totuși ați ajuns în situația în care turbina prezintă simptome evidente de defecțiune, atunci este timpul să apelați la o firma specializată în reparația turbinelor auto pentru a vă face o diagnoză profesionistă și o estimare de preț pentru reparație.

Serviciul de reparatii turbine auto este o alternativă de preferat în locul schimbării piesei cu una nouă, tocmai datorită costurilor reduse ale acestui serviciu.

Prin procesul de recondiționare turbina Bucuresti, se înlocuiesc practic toate componentele interne cu excepția galeriei, dacă aceasta nu este afectată, și acest lucru – la o treime din prețul unei turbosuflante noi, beneficiind și de o garanție pentru serviciul primit, care în general este de 12 luni sau chiar mai mult.

Adaugati comentariu