Shanghai 2019 – Cum va arăta ID Roomzz, electrica de la Volkswagen cu 7 locuri?

Volkswagen ID Roomzz (16)

Volkswagen a dezvăluit, la Salonul Auto de la Shanghai, cel mai nou membru al familiei ID. Este ID Roomzz, un SUV electric cu șapte locuri, menit să se muleze atât pe preferințele familiilor, cât și pe cele ale oamenilor de afaceri, promite constructorul german.

Așa cum anunțam în luna decembrie a anului trecut, Volkswagen lucrează la un SUV cu șapte locuri și cu emisii zero. Cu o lungime de aproximativ cinci metri și emisii zero, ID Roomz pare construit dintr-o bucată. “Acest SUV este un monolit, care se deplasează fără efort, silențios și fără să polueze”, este descrierea realizată de Klaus Bischoff, șeful diviziei de design de la Volkswagen.

Volkswagen ID Roomzz (5)

Roomzz integrează sistemele IQ Drive, iar pe modul ID Pilot, SUV-ul beneficiază de rulare autonomă nivelul 4. Suprafețe luminose le oferă celor aflați la bord informații relevante.

Extrem de modular, interiorul conceptului poate fi personalizat în funcție de preferințele ocupanților și de modul de rulare selectat. Astfel, în modul automat, scaunele individuale se pot roti spre interior pentru a facilita comunicarea și pentru a crea o atmosferă tipică unui lounge.  Modul ID Pilot Relax le permite pasagerilor să-și regleze individual locurile și chiar să le încline.

Volkswagen ID Roomzz (20)

Volkswagen vrea să bată Tesla cu o mașină electrică ieftină

Instrumentarul de bord neconvențional redă date referitoare la rulare pe o suprafață de sticlă. Și volanul este unul digital, integrat în panoul de bord, la fel ca și schimbătorul.

Designerii de la Volkswagen au folosit la interior materiale cu totul neobișnuite. Astfel, scaunele sunt îmbrăcate într-un material nou, AppleSkin, iar fețele ușilor prezintă inserții din lemn.

Volkswagen ID Roomzz (11)

Echipată cu sistem de tracțiune integrală 4MOTION, mașina este pusă în mișcare de două motoare electrice, care produc împreună 306 cai putere. Energia este stocată într-o baterie de 82 kWh, care îi asigură SUV-ului o autonomie de 450 de kilometri conform standardului WLTP. Aceasta se poate încărca până la 80% în doar jumătate de oră, cu ajutorul unui sistem rapid de încărcare.

ID Roomz poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 180 km/h.

 

Adaugati comentariu