Și BMW se retrage de la Salonul Auto de la Detroit

Detroit BMW

Și BMW își anunță retragerea de la Salonul Auto de la Detroit, la scurt timp după ce Mercedes-Benz și-a confirmat absența de la primul eveniment auto al anului, care primește astfel încă o lovitură.

Doi dintre granzii auto premium, BMW și Mercedes, vor lipsi de la Salonul Auto de la Detroit în 2019. “BMW Group a decis să se retragă. Această decizie vine ca urmare a analizei prezenței noastre la saloanele auto și la alte evenimente. Scopul nostru principal este de a ne transmite ideile și planurile privitoare la mobilitatea viitoare în cel mai bun mod și să obținem cea mai mare vizibilitate posibilă pentru produsele, tehnologiile și inovațiile noastre”, au anunțat reprezentanții companiei, pentru care Detroit nu oferă ceea ce își doresc.

După decizia luată de Mercedes-Benz și BMW, Jaguar, Land Rover, Porsche, Volvo și Mazda iau în considerare absența de la Detroit, iar organizatorii se tem că și alte companii vor alege să lipsească de la primul salon auto al anului. Evenimentul este la concurență cu CES, care se desfășoară, tot în ianuarie, în Las Vegas, și care devine tot mai interesant pentru producătorii auto.

Asociația Dealer-ilor Auto de la Detroit ia în considerare mutarea evenimentului din ianuarie în octombrie începând cu 2020 și oferind pachete mai convenabile din punct de vedere financiar, concentrând prezența producătorilor auto pe produse și tehnologie. Membrii Asociației consideră că și temperaturile de ianuarie înregistrate în ultimii ani la Detroit i-au pus pe fugă pe constructorii auto. Decizia va fi supusă la vot la mijlocul lunii aprilie.

Adaugati comentariu